Mergi la continut

Sofisticat și sportiv: noul Kia Seltos


- Seltos oferă un caracter sofisticat și curajos pe piața SUV-urilor compacte
- Un interior futurist caracterizat prin materiale de foarte bună calitate
- Propulsat de motoarele eficiente pe benzină și diesel cu tehnologie Smartstream
- Unul dintre cele mai avansate automobile din clasa sa din punct de vedere tehnologic, cu o gamă largă de funcționalități
- Seltos va fi produs în uzinele Kia din Andhra Pradesh, India și Gwangju, Coreea de Sud
- Va fi comercializat pe piețele globale în a doua jumătate a anului 2019


(SEUL) 20 iunie 2019 - Noul Kia Seltos aduce pe piața globală a SUV-urilor compacte un stil sofisticat și un caracter puternic, curajos, alături de tehnologii de ultimă generație și sistem de siguranță avansate. Kia a dezvăluit modelul Seltos pentru prima dată la nivel global, astăzi, în cadrul unui eveniment special în Delhi, India.

Seltos este caracterizat de detalii distincte de design, care oferă SUV-ului compact un aer subtil de sportivitate. Modelul îmbină caracteristicile tehnice futuriste, spațiul generos și o gamă de funcționalități de siguranță de clasă mondială, fiind propulsat de motoarele Smartstream pe benzină și diesel extrem de eficiente.

Han-Woo Park, Președinte și CEO al Kia Motors Corporation, spune: „Seltos este un automobil important pentru Kia, jucând un rol central în expansiunea pieței noastre globale și în special pe o piață prioritară cum este India. Am adaptat punctele noastre forte în ceea ce privește designul, calitatea și tehnologia, pentru a îndeplini nevoile clienților de pe piețele globale.”

„Seltos este destinat cumpărătorilor tineri, fani ai tehnologiei și dispune de pachetul nostru complet de sisteme de ultimă generație și echipamente de siguranță.”

Seltos oferă o valoare remarcabilă - grație gamei de tehnologii care maximizează conectivitatea și siguranța, un interior spațios care oferă confort pentru cinci persoane și un nivel înalt al spațiului și versatilității.

Seltos va fi produs pentru diferite regiuni la două unități de producție Kia - în Andhra Pradesh, districtul Anantapur din India și Gwangju, Coreea de Sud. Modelul va fi comercializat pe piețele globale începând cu a doua jumătate a anului 2019.

Design exterior
Un SUV compact sportiv și sofisticat
Seltos se diferențiază de rivalii săi grație designului sofisticat, sportiv și spațiului și capabilităților unui SUV tradițional - toate îmbinate într-un pachet compact.Seltos oferă detalii de design exterior sofisticate, cum ar fi capota lungă, aspectul puternic al barei frontale și liniile ascuțite inserate în caroserie. De asemenea, modelul dispune de o grila sportivă ‘tiger nose’, care îl face ușor de recunoscut ca fiind un automobil Kia, dar ușor diferit.  Linia robustă a plafonului, îmbinată cu ramele geamurilor care se îngustează către partea posterioară a automobilului imprimă SUV-ului compact un aer subtil de sportivitate. Bara din spate, care inglobază toba de eșapament cu efect metalic, accentuează aspectul său dinamic.Seltos este echipat cu faruri și stopuri full LED, înguste și cu un design complex, oferind automobilului o prezență impunătoare și plină de încredere pe șosea. Pentru călătoriile din timpul zilei, modelul dispune de sistemul de aprindere automată a luminilor pe timp de zi, cu tehnologie LED, atât pentru blocurile optice față cât și spate și grafică 3D pentru semnalizatoare. Pentru călătoriile pe ceață, automobilul este echipat cu lumini cu tehnologie LED.Kia Seltos este echipat cu jante din aliaj argintii, de 16”, 17” sau 18” (inch), care complimentază dimensiunile și forma automobilului, conferindu-i o prezență puternică. Roțile sunt echipate cu pneuri de înaltă aderență, cu dimensiuni de 205/60 R16, 215/55 R17 sau 235/45 R18.

Design interior
Un interior futurist caracterizat de materiale de înaltă calitate
Interiorul lui Seltos este realizat din materiale de înaltă calitate, futuriste. Destinat cumpărătorilor tineri, fani ai tehnologiei, interiorul este caracterizat prin forme ample, fluide și detalii foarte tehnice. Echipat cu o gamă de tehnologii pentru maximizarea confortului, conectivității și ușurinței în utilizare, designul îndrăzneț al habitaclului dispune de un sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch, de ultimă generație și de sistemul ambiental Sound Mood Lighting.

Ergonomia habitaclului îi permite șoferului să stea confortabil la volan, având o vedere de ansamblu, impunătoare asupra drumului, ajutându-l în același timp să se concentreze la condus și contribuind natural la reducerea stării de oboseală. Cu interiorul său spațios, de tip ”lounge”, Seltos dispune de asemenea, de sistemul Head-Up Display de 8.0 inch care proiectează discret informații relevante pe un mic panou de sticlă situat deasupra volanului - cum ar fi indicațiile grafice ale sistemului de navigație și viteza automobilului.

Modelul este disponibil de asemenea, cu sistemul audio premium Bose, cu opt boxe, care oferă un sunet clar, natural, tuturor pasagerilor.

Performanță
O gamă de motoare Smartstream, pe benzină și diesel, foarte eficiente
Seltos este echipat cu a treia generație a gamei de sisteme de propulsie, recent dezvoltată, care oferă eficiență ridicată și performanțe puternice. Toate sistemele de propulsie sunt proiectate cu tehnologia Smartstream pentru îmbunătățirea eficienței consumului de combustibil și emisii scăzute.

Modelul este disponibil cu motorul pe benzină turbo T-GDI de 1.6 litri, care oferă 177 CP, motorul aspirat pe benzină de 2.0 litri, care oferă 149 CP și motorul diesel de 1.6 litri, care oferă o putere de 136 CP (n.r. pentru Europa ar putea fi communicate curând și alte motori-zări). În funcție de piața de comercializare, Seltos va fi disponibil cu până la trei tipuri de transmisie automată, pentru a satisface nevoile și stilurile de condus ale cumpărătorilor - transmisia automată cu dublu ambreiaj și șapte trepte de viteze (7DCT), transmisia automată cu șase trepte (6AT) și transmisia CVT (Continuously Variable Transmission).Pentru a îmbunătăți și mai mult experiența de condus, Seltos este echipat cu sistemul Drive Mode Select, care permite șoferilor să adapteze comportamentul automobilului în funcție de stilul de condus preferat sau de condițiile de rulare. Șoferii pot alege între modurile ‘Normal’, ‘Eco’ și ‘Sport’. Modul de condus ‘Eco’ este setat pentru a maximiza autonomia prin măsuri de economisire a combustibilului, în timp ce modul de condus ‘Sport’ oferă un răspuns mai rapid al direcției și al motorului, pentru a maximiza dinamica automobilului. Modul de condus ‘Normal’ oferă un echilibru între celelalte două moduri precedente de condus.

Tehnologii și funcționalități
Funcționalități în premieră pe piață în acest segment
Seltos este un SUV compact avansat tehnologic și rafinat, echipat cu o gamă de funcționalități disponibile în premieră pe piața mondială în acest segment, concepute pentru a face condusul mai sigur și fără stres, oferind totodată ușurință în operare.Sistemul infotainment avansat de 10.25 inch dispune de un pachet complet de tehnologii și oferă funcționalitatea avansată split-screen. Aceasta permite utilizatorilor să controleze sau să monitorizeze numeroase funcții ale automobilului în același timp, dar și să personalizeze ecranul sistemului pentru a afișa până la trei aplicații simultan. Prin urmare, șoferul poate alege să vadă un singur display (cum ar fi navigația) sau să combine diferite funcționalități pe ecranul sistemului.

O altă dotare în premieră este sistemul de sunet premium Bose cu opt difuzoare, care oferă un sunet captivant, ce duce entertainment-ul în interiorul automobilului la un alt nivel.

Interiorul cabinei este prevăzut cu sistemul ambiental Sound Mood Lighting, oferit opțional, care emite o lumină ușoară din fețele portierelor. Acesta include o suprafață unică cu model 3D pe fețele portierelor. Sistemul Sound Mood Lighting pulsează pe ritmul muzicii redate de sistemul audio, dispunând de opt culori personalizabile și șase teme de iluminare a habitaclului.

Seltos oferă, de asemenea, sistemul telematic UVO CONNECT, dezvoltat de Kia. UVO CONNECT este conceput pentru a aduce șoferii în era digitală, conectându-i cu lumea înconjurătoare și oferindu-le informații utile - prin sistemul touchscreen din interiorul automobilului, dar și prin smartphone-urile compatibile.

UVO dispune de sistemul Kia Live, oferit prin intermediul ecranului TFT LCD de 10.25 inch situat în centrul planșei de bord. Sistemul utilizează propriul card SIM pentru a descărca și actualiza în timp real informații în timpul călătoriei, cum ar fi informațiile despre trafic, previziunile meteo și punctele de interes aferente rutei alese. Al doilea element al sistemului UVO este aplicația UVO App, compatibilă cu sitemele de operare Android și IOS. Aplicația oferă utilizatorilor o gamă largă de funcții și furnizează informații tip diagnostic despre automobilul lor și despre călătoriile pe care le fac.

Sistemul UVO include notificări în cazul furtului automobilului și alerte pentru urmărirea acestuia, notificări în cazul coliziunilor și asistență de urgență.

Siguranță
Gamă completă de sisteme avansate de siguranță activă
Sistemele de siguranță active și pasive oferite de Kia asigură că pasagerii modelului Seltos rămân bine protejați în timpul fiecărei călătorii.

Caroseria modelului Seltos este realizată din oțel și aluminiu, contribuind la maximizarea rigidității și torsiunii, în timp ce păstrează o greutate redusă. Având în proporție mare componente din oțel de înaltă rezistență, realizate printr-un proces tehnologic avansat, caroseria rigidă reduce vibrațiile în timpul rulării și contribuie la îmbunătățirea siguranței pasagerilor în cazul unei coliziuni.

Seltos este echipat cu șase airbag-uri și cu o serie de sisteme electronice de siguranță. Acestea includ în dotarea standard sistemul de stabilitate a vehicului (VSM - Vehicle Stability Management) care include controlul tracțiunii și controlul electronic al stabilității.

De asemenea, automobilul dispune de sistemul ABS (Anti-lock Braking System), sistemul de control al tracțiunii (Traction Control System), sistemul de asistare la plecarea din rampă și de senzori de parcare față și spate, pentru asistență în timpul manevrelor de parcare.

Producție și comercializare
Construit în Coreea de Sud și India. Va fi comercializat pe piețele globale începând din a doua jumătate a anului 2019
Producția modelului Kia Seltos se va baza pe două unități de producție - situate în Andhra Pradesh, Districtul Anantapur, India și în Gwangju, Coreea de Sud. Va fi comercializat pe piețele globale începând cu a doua jumătate a anului 2019.

*Specificațiile pot varia în funcție de piață.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.