Mergi la continut

Kia anunță vânzările globale pentru anul 2022 și obiectivele pentru anul 2023


- Vânzările globale Kia în 2022 au atins 2.9 milioane de unități, în creștere cu 4.6% față de anul trecut; vânzările pe piețele emergente au crescut cu 5.4% față de anul trecut
- Kia își stabilește obiectivul de a vinde 3.2 milioane de unități la nivel global în 2023 și menținerea creșterii vânzărilor printr-o nouă strategie regională și prin întărirea poziției sale în topul constructorilor de automobile EV

(SEUL) 5 ianuarie 2023 - Kia Corporation a vândut 2.903.619 automobile în 2022, o creștere de 4.6% față de anul trecut.

 Vânzările Kia în 2022 pe piețele din afara Coreei de Sud au înregistrat o creștere cu 5.4% față de anul precedent, atingând 2.362.551 de unități. Vânzările în Coreea de Sud au totalizat 541.068 de unități.

Vânzările lunare globale Kia înregistrate în luna decembrie au crescut cu 13.7% față de anul anterior, la 236.874 de automobile.

În clasamentul modelor din gamă, SUV-ul Sportage s-a aflat în fruntea clasamentului global al vânzărilor din 2022 cu 452.068 de unități, urmat de SUV-ul Seltos cu 310.418 de unități și SUV-ul Sorento cu 222.570 de unități.

Kia a atins această creștere anul trecut datorită strategiilor sale eficiente de management al lanțului de aprovizionare și lansărilor de succes ale noilor modele Niro și Seltos 2024. În plus, modelul 100% electric EV6 a demonstrat competitivitatea Kia pe piața globală de automobile electrice, având vânzări totale de aproape 80.000 de unități.

În 2023, Kia vizează vânzări globale de 3.2 milioane de unități. Pe regiuni, Kia se așteaptă să vândă 585.120 de unități în Coreea de Sud și 2.61 milioane de automobile pe celelalte piețe.

Kia intenționează să-și mențină impulsul vânzărilor în 2023, prin stabilirea de strategii solide pentru extinderea activităților pe diverse piețe, dezvoltarea cu succes a automobilelor PBV (Purpose Built Vehicles) cu sistem de producție flexibil și lansarea de produse și soluții centrate pe client.

De asemenea, compania va căuta să-și consolideze poziția de lider pe piața globală a automobilelor electrice cu gama sa unică de mobilitate electrificată. Anul acesta, Kia va lansa mai multe modele foarte așteptate, cum ar fi SUV-ul EV9 la începutul anului 2023, ajutând compania să-și atingă obiectivul de a deveni un furnizor de soluții de mobilitate sustenabilă.


Notă
* Rezultatele vânzărilor se bazează pe vânzările en-gross
* Cifrele vânzărilor lunare oferite în acest comunicat de presa sunt ne-auditate și preliminare.
* Acest comunicat de presă conține declarații estimative care se bazează pe așteptările actuale cu privire la posibile evenimente viitoare. Rezultatele noastre reale pot diferi datorită unei multitudini de factori.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Corporation
Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.


Despre Kia Europe
Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.