Mergi la continut

Pierre Leclercq a fost numit Șef de Design la Kia Motors


- Noua poziție a fost creată pentru a contribui pe termen lung la dezvoltarea strategiei de design și inovație

- Leclercq va lucra alături de Peter Schreyer și Seon Ho Youn la studioul de design Kia din Namyang, Coreea

- De origine belgiană, Leclercq a fost format la Art Center College of Design din Pasadena, alăturându-se Kia după ce a lucrat anterior la BMW, Ford, Zagato și Great Wall Motors

 

(SEUL) 14 Septembrie 2017 - Kia Motors l-a numit pe Pierre Leclercq în funcția de Șef al departamentului Styling. Având biroul la centrul de design Kia din Namyang, Coreea, numirea lui Leclercq va contribui la accelerarea procesului de stabilire a unei linii de design consistente și unitare a gamei de modele Kia.

 

În poziția de nou șef de styling, belgianul Pierre Leclercq va fi responsabil cu dezvoltarea pe termen lung a strategiei de design Kia, conducând procesul de inovare a designului exterior, interior, a materialelor și tapițeriilor autoturismelor. De asemenea, va avea un rol important în  consolidarea cooperării dintre departamentele rețelei globale de design Kia, și anume studiourile de design din SUA, Europa și China, dar și din Coreea.

 

Leclercq va începe activitatea la Kia la sfârșitul lunii septembrie, lucrând alături de Peter Schreyer, Președintele și Șeful de Design al Hyundai Motor Group și de Seon Ho Youn, Șeful centrului de Design al Kia din Coreea.

 

“Pierre Leclercq are o perspectivă unică asupra designului auto la nivel global și vine cu experiența și expertiza necesară pentru a ajuta la consolidarea identității de design a brandului Kia în următorii ani ”, precizează domnul Schreyer. “Designul a jucat un rol esențial în tranformarea brandului Kia, iar Pierre va asigura păstrarea abordării unui design de top pentru noile modele ce vor fi lansate.”

 

Domnul Leclercq a absolvit în 1998 Art Center College of Design la Pasadena, California, având diploma în Designul Transporturilor. Cariera sa în design a început în Italia, la Zagato, urmând Ford Ghia, ulterior lucrând pentru BMW în California și Munchen ca designer exterior înainte de a deveni Șef de design al diviziei de Performanță M de la BMW. Înainte de a se alătura Kia, Leclercq a fost Șef de Design pentru Great Wall Motors.

 

“Am urmărit îndeaproape dezvoltarea brandului Kia și sunt foarte bucuros să devin parte a acestei echipe inovative de design, a spus Leclercq. Kia și-a construit o reputație plasând designul în centrul procesului de dezvoltare al unui autoturism și sunt dornic să lucrez cu designeri talentați care au făcut ca brandul Kia să devină sinonim cu conceptul de modern, îndrăzneț și energic în designul vehiculelor.

 

Biografie - Pierre Leclercq

    2013 – 2017  Șef de Design la Great Wall Motors Global
    2011 – 2013  Designer Șef, Divizia de performanță BMW M
    2004 – 2010  Senior Designer Exterior, BMW Munchen
    2000 – 2003  Designer Exterior, BMW Los Angeles
    1999 – 2000  Ford Advanced (Ghia studio), Turin Italy


 

Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibi la www.kianewscenter.com.