Mergi la continut

Noul Kia Sorento câștigă premiul ‘Mașina 4x4 a anului 2020’ (All-Wheel Drive Car of the Year 2020)


- A patra generație a ‘navei-amiral’ SUV Kia câștigă premiul în categoria ‘Design’ a renumitului concurs ‘Auto Bild Allrad’
- SUV-ul dinamic și elegant va fi disponibil în variante hybrid și plug-in hybrid în momentul începerii comercializării sale în Europa în a doua jumătate a anului 2020(FRANKFURT) 10 iunie 2020 - Kia a dezvăluit recent cea de a patra generație a modelului Kia Sorento, iar automobilul este deja câștigător al unui premiu. Noul model, care a avut în martie premiera mondială printr-o transmisiune live pe Facebook și urmează să fie comercializat în Europa în trimestrul al treilea al anului 2020, a fost desemnat „Mașina 4x4 a anului 2020”.

Renumitul concurs este susținut de Auto Bild Allrad, cea mai vândută revistă dedicată automobilelor 4x4 din Europa. Cititorii publicației au considerat că ‘nava-amiral’ Kia merită să primească premiul în categoria „Design”. Acesta este cel de-al treilea premiu consecutiv primit de Kia de la Auto Bild Allrad - cititorii rau votat pentru sedanul sportiv Kia Stinger drept câștigătorul automobilului de import în categoria „Mașini 4x4 de peste 40.000 de euro” în 2018 și 2019. Rezultatele concursului au fost publicate în numărul 7/2020 al revistei Auto Bild Allrad, dar ceremonia de premiere anuală nu a avut loc din cauza pandemiei Covid-19.

„Cu cea de-a patra generație a modelului Sorento, intrăm într-un nou capitol din istoria navei noastre amiral SUV de succes, motiv pentru care acest premiu ne face deosebit de mândri”, spune Steffen Cost, Managing Director (COO) al Kia Motors Germania. „Designul său dinamic și elegant oferă 'pachetul' atractiv al unui SUV complet modern, cu o gamă de motoare de generație nouă, un sistem 4x4 performant, cele mai noi tehnologii de asistență pentru șoferi, confort sporit și spațiu interior amplu. Sorento a câștigat mulți fani în Germania de la lansarea sa în 2002 și suntem convinși că baza sa de fani va crește semnificativ odată cu noua generație.”

Designul noului model se bazează pe estetica puternică, robustă a generațiilor anterioare ale modelului Sorento, dar liniile și marginile mai ascuțite și proporțiile mai dinamice îi conferă o notă deosebit de sportivă. Cea de-a patra generație Sorento este, de asemenea, primul automobil Kia construit pe noua platformă SUV de gamă medie a producătorului, care permite integrarea sistemelor de propulsie electrificate datorită noilor sale proporții și spațiului eficientizat. În Europa, noul Sorento va fi disponibil într-o gamă variată de sisteme de propulsie hybrid sau diesel, urmând ca în viitor să fie disponibil și sistemul de propulsie plug-in hybrid.

Noul Sorento oferă scaune confortabile ce pot acomoda până la șapte persoane și unul dintre cele mai mari compartimente pentru bagaje din segmentul său (până la 910 litri, în funcție de versiunea de echipare și motor). Dotările de confort includ tapițerie din piele Nappa și sistem audio premium BOSE®. Cabina dispune de un panou de bord complet digital, head-up display și un sistem de navigație de 10.25 inch ce include serviciile online UVO Connect*.

Gama largă de sisteme inovative pentru asistența șoferului oferită de modelul Sorento include sistemul Smart Cruise Control ce utilizează sistemul de navigație și sistemul de asistență în timpul deplasării pe autostradă (Highway Driving Assist). Noul sistem “remote” inteligent de asistență la parcare permite SUV-ului să fie controlat de la distanță cu ajutorul cheii și să fie scos dintr-o parcare în mod automat. O funcționalitate importantă pentru călătorille off-road este noul sistem Terrain Mode’ al SUV-ului, care îl ajută să obțină o tracțiune mai bună în noroi, nisip și zăpadă.

*Sistemul telematic UVO Connect si aplicatia UVO app sunt disponibile doar în anumite țări din Europa. 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.