Mergi la continut

Kia Stinger finalistă “Car of the Year” 2018 și “North American Car of the Year Award” 2018


- Kia Stinger este una dintre cele 7 finaliste care se luptă pentru prestigioasa distincție europeană “Car of the Year” 2018
- Kia Stinger a ajuns și în finala “North American Car of the Year Award” 2018 (NACTOY), alături de alte două candidate la titlu.
- Noul Kia Stinger a fost lansat oficial în România în cadrul evenimentului “Stinger Driver Experience”, desfășurat pe circuitul Motorpark România.

 


 

Conceput în studioul de design Kia din Frankfurt și dezvoltat pe circuitul Nürburgring, noul sedan sport „fastback” Kia Stinger este unul dintre cei șapte candidați la câștigarea premiului „Car of the Year” 2018 după votul a 60 de membri ai juriului. Votul final care va desemna câștigătorul va avea loc în Martie 2018. Fiecare membru al juriului va direcționa 25 de puncte către cel puțin cinci nominalizați și își va prezenta criteriile de vot.

 

"Car of the Year" este un premiu internațional care este acordat de către un juriu format din jurnaliști auto cu mare experiență din Europa. Obiectivul său este de a recunoaște cel mai remarcabil autoturism care a fost produs și lansat pe piață în cele 12 luni care au urmat ultimului premiu acordat. De asemenea, premiul Car of the Year urmărește să găsească și să desemneze un singur câștigător. Procesul de votare este conceput pentru atingerea acestui scop și nu pentru a oferi o ierarhie a tuturor autoturismelor competitoare. Nu există categorii, subcategorii sau câștigători pe o anumită clasă auto.

 

Este evident faptul că juriul trebuie să evalueze autoturisme de diferite tipuri și cu diferite costuri, ceea ce înseamnă că acestea vor fi evaluate luând în calcul rivalii de pe piață. Cei 60 de membri ai juriului vor testa autoturismele luând în considerare următoarele criterii de evaluare: design, confort, siguranță, economie, manevrabilitate, performanță, funcționalitate, cerințele mediului, satisfacția șoferului și prețul. Inovațiile tehnice și raportul calitate-preț sunt factori importanți ai evaluării.

 

Juriul care va desemna câștigătorul premiului "Car of the Year 2018" este format din 60 de membri, reprezentând 23 de țări din Europa. Reprezentarea națională în juriu este dată de mărimea pieței auto respective și de importanța sa în producția de autoturisme.
Câștigătorul va fi dezvăluit în ajunul deschiderii Salonului Auto de la Geneva, pe 5 martie 2018.

 

Performanțele și apariția captivantă ale noului Kia Stinger au fost recunoscute și de către cei 60 de membri ai juriului prestigiosului concurs "North American Car of the Year Award" care au desemnat Kia Stinger drept unul dintre cei trei finaliști care se vor lupta pentru câștigarea premiului în ediția 2018.

 

"Astăzi, marcăm un moment important în istoria Kia iar recunoașterea de către membrii juriului a stilului, performanței și valorii de clasă mondială a modelului Stinger onorează echipele de cercetare, dezvoltare și implementare care au făcut posibil ca visul unui concept car să devină realitate", a afirmat Justin Sohn, președinte și CEO al Kia Motors America.

 

 

"Finaliștii pentru anul 2018 reflectă diversitatea incredibilă a vehiculelor, tehnologiile noi, avansate pe care producătorii auto le-au adăugat în oferta lor dar și accentul tot mai mare pus pe dezvoltarea celor mai avansate dotări ce țin de siguranță chiar și pe modelele accesibile", a spus Mark Phelan, președinte al NACTOY.

 

Confidențialitatea voturilor celor 60 de jurați a fost asigurată de către Deloitte LLP, voturile rămânând sigilate până la anunțul făcut de reprezentații organizației, printre care amintim pe Matt DeLorenzo, vice președinte și Lauren Fix, Secretarul trezorier.

 

După evaluarea numeroaselor vehicule înscrise în concurs, jurații au desemnat finaliștii pe baza criteriilor de inovație, design, siguranță, manevrabilitate, satisfacția șoferului și raportul calitate-preț. Procesul de evaluare și selecție a vehiculelor a început în iunie 2017 și a inclus trei sesiuni de votare.

 

"În fiecare an am avut concurenți excepționali iar anul acesta nu este cu nimic diferit. Sarcina selectării celor nouă finaliști - mai ales în categoria "Car of the Year" și "Utility Vehicle of the Year" - a fost extrem de dificilă", a spus Fix. "Deși pot exista favoriți printre finaliști, oricare dintre aceste vehicule poate pleca acasă cu trofeul în momentul anunțării câștigătorilor în ianuarie, la Detroit."

 

Câștigătorii premiilor NACTOY vor fi anunțați la Salonul Internațional Nord American de la Detroit (NAIAS), pe 15 ianuarie 2018.

 

Lansarea oficială în România a noului sedan sport fastback Kia Stinger


Kia Stinger a fost lansată oficial în România cu prilejul unui eveniment intitulat "Stinger Driving Experience". Pe circuitul Motorpark România din Adâncata, cei peste 50 de participanții (clienți și jurnaliști) au testat timp de două zile mașinile, avându-i alături de ei pe instructorii școlii de pilotaj Smart Driving Academy. Versiunile testate au fost  Stinger GT – 3.3 litri V6 Biturbo AWD de 370 CP și Stinger GT Line – 2.2 Turbodiesel AWD de 200 CP.

 

 

În fiecare etapă a dezvoltării sale, Kia Stinger a fost gândit și proiectat pentru a fi un gran turismo perfect. Din punct de vedere estetic, automobilul atrage imediat privirile asupra sa, oferind de asemenea un spațiu interior generos pentru cinci persoane, un nivel de confort superior, o agilitate superioară imprimată de livrarea puterii asupra punții spate, ce conferă un condus captivant.

 

În tranziția sa de la concept la producție, conceptul Kia GT a primit numele ‘Stinger’, inspirat de conceptul GT4 Stinger dezvăluit la Salonul Auto de la Detroit, în 2014. În timp ce autoturismul este un GT adevărat, numele Stinger evocă viteză, rapiditate și emoție puternică, caracteristici ce se regăsesc în modelul de producție.

 

 

Kia Stinger este rezultatul multor ani de muncă de dezvoltare, precum și a pasiunii fără limită a echipelor de design Kia. După ce în urmă cu șase ani, compania își exprima în mod hotărât declarația de intenție în legătură cu conceptul GT, iată că în acest moment Kia Stinger este un vis ce a devenit realitate. Modelul este disponibil la test la reprezentanțele Kia din București și din țară.

 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibi la www.kianewscenter.com.