Mergi la continut

Kia se situeazã pentru al doilea an consecutiv în topul clasamentului întocmit de J.D. Power privind calitatea autoturismelor


- Soul, Forte, Cadenza, Niro și Sorento au primit cea mai înaltã distincție pentru calitate

- Kia Cadenza obține cea mai scãzutã ratã a problemelor dintre toate modelele incluse în studiu

- Toate modelele vândute în Europa beneficiazã de garanția de 7 Ani și 150,000 de km oferitã standard

 

Frankfurt, 23 Iunie 2017 - Kia Motors a fost numit pentru al doilea an consecutiv, cel mai performant brand în Studiul Inițial de Calitate realizat de J.D. Power 2017.

 

Succesul Kia a fost încununat de premii în cinci categorii - cele mai multe dintre toate brandurile participante. Crossover-ul compact Soul, crossover-ul hibrid Niro, SUV-ul Sorento, sedanul compact Forte și Cadenza au fost desemnate câștigãtoare în segmentele din care au fãcut parte. Soul și-a adjudecat premiul IQS pentru cel de-al treilea an consecutiv, în timp ce cele 2 modele noi Kia - Cadenza și Niro - au fost performere remarcabile în primul lor an de comercializare. Modelul Cadenza a obținut cel mai mare scor dintre toate modelele participante în studiu.

 

Împreunã cu Optima și Sportage, fiecare dintre cele șapte modele Kia eligibile incluse în studiul IQS 2017 s-a clasat pe primul sau al doilea loc în categoriile din care au fãcut parte - înregistrând mult mai puține probleme decât ale altor producãtori.

 

Aceastã ultimã recunoaștere se adaugã la seria de premii și distincții pe care compania le-a primit pentru fiabilitatea produselor sale. Printre alte premii privind calitatea este de menționat primul loc obținut de Kia Sportage în Studiul Fiabilitãții Vehiculelor în Europa, realizat de J.D. Power în 2016, ce aratã fiabilitatea pe termen lung a autoturismului.

 

Michael Sprague, Chief Operating Officer și EVP al Kia Motors America, spune: “Kia a bãtut întreaga industrie auto în Studiul de Calitate realizat de J.D. Power în ultimii ani și mulți se întreabã dacã putem menține o asemenea poziție înaltã. Astãzi, rãspunsul este clar și rãspicat - Kia deține cel mai înalt loc pentru al doilea an consecutiv, cu cele mai multe premii decât orice alt producãtor. Performanțele de top din studiile de calitate reconfirmã statutul Kia de învingãtor la nivel mondial și reflectã exact standardele și mãiestria cu care echipa noastrã construiește fiecare autoturism, crossover și SUV pe care Kia îl produce.”

 

La publicarea rezultatelor în cadrul unei întâlniri a Asociației de Presã a industriei auto în Detroit, Dave Sargent, vice-președinte al J.D. Power, a menționat: “Este, fãrã îndoialã, cea mai bunã calitate pe care lumea a vãzut-o. Industria ridicã standardele și îmbunãtãțește calitatea vehiculelor sale.”

 

Raportul anual a analizat rãspunsurile din partea a 77,415 respondenți, acoperind 243 de modele din 26 segmente auto. Vehiculele au fost evaluate din punctul de vedere al experienței în timpul condusului, motorului și performanțelor transmisiei dar și din punctul de vedere al problemelor de calitate raportate de deținãtorii vehiculelor.

 

Respectând promisiunea de calitate a brand-ului, fiecare model Kia vândut în Europa beneficiazã de garanția standard unicã oferitã de companie, de 7 ani garanție și 150,000 km.