Mergi la continut

Kia anunță vânzările globale pentru luna mai 2021


- Vânzările globale pentru luna mai se situează la 245.994 unități, în creștere cu 49.2% față de aceeași perioadă a anului trecut
- Vânzările în Coreea de Sud se situează la 47.901 unități, în scădere cu 6.4% față de aceeași perioadă a anului trecut
- Vânzările din afara Coreei de Sud au crescut la 198.093 unități, cu 74.2% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut
- Kia va impulsiona vânzările și profitabiitatea prin noi modele, inclusiv automobilul 100% electric EV6 și noua generație Sportage

(SEUL) 1 iunie 2021 - Kia Corporation a înregistrat vânzări globale totale de 245.994 unități în luna mai 2021, o creștere de 49.2% în comparație cu aceeași lună a anului trecut.

SUV-ul Sportage a condus creșterea Kia pe piața globală cu vânzări de 32.322 unități, urmat de sedanul compact K3 cu 27.784 unități și SUV-ul Seltos cu 20.974 unități.

Vânzările în Coreea de Sud
Kia a înregistrat vânzări de 47.901 unități în Coreea de Sud, în scădere cu 6.4% față de luna mai 2020. Minivan-ul Carnival și SUV-ul Sorento au condus vânzările companiei pe piața sa internă.

Vânzările în afara Coreei de Sud
Vânzările în afara Coreei de Sud au crescut cu 74.2% față de anul anterior, la 198.093 unități. Gama de modele SUV Kia, incluzând modelele Sportage și Seltos, a condus creșterea vânzărilor. Modelele sedan precum  compactul K3 și subcompactul Rio au contribuit, de asemenea, la impulsul puternic al vânzărilor.

Această creștere accentuată a fost cauzată de redresarea cererii auto la nivel global, care a încetinit anul trecut pe fondul focarului COVID-19. Creșterea continuă a vânzărilor pe piețele cheie, cum ar fi America de Nord, a contribuit, de asemenea, la rezultatele puternice ale vânzărilor globale din acest an.

În ciuda mediului de afaceri dur, Kia va continua să se concentreze asupra impulsionării vânzărilor și a profitabilității prin noi modele, cum ar fi automobilul electric Kia EV6 și noul SUV Sportage.

Notă
* Rezultatele vânzărilor se bazează pe vânzările en-gros.
* Cifrele vânzărilor lunare oferite în acest comunicat de presa sunt ne-auditate și preliminare


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Corporation
Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.


Despre Kia Europe
Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.