Mergi la continut

Kia anunță vânzări record în primul trimestru în Europa datorită creșterii vânzărilor modelelor hibride și electrice


- Vânzările Kia din Europa aferente primului trimestru au crescut cu 5.2%, atingând 131,434 unități, cea mai bună cifră înregistrată vreodată        
- Creșterea Kia depășește piața europeană, care se extinde cu 0,6% în primul trimestru
- În luna martie 2018, Kia a înregistrat cele mai mari vânzări din istorie în Europa
- Modelele hibride și electrice adună 10% din totalul vânzărilor în Europa
- Noile modele Stonic și Picanto contribuie la creșterea volumului de vânzări Kia


Frankfurt, 18 Aprilie 2018 - Kia Motors Europe a înregistrat cele mai mari vânzări trimestriale din istorie, conform noilor date emise astăzi de ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association).

Volumul de vânzări Kia în Europa a crescut cu 5,2% în primele trei luni ale anului, de la 124 987 la 131,434 de unități* - marcând cele mai bune rezultate de vânzări trimestriale din istoria mărcii coreene. Martie 2018 a reprezentat, de asemenea, cea mai bună lună de vânzări a Kia în Europa, înregistrând 57,492 de unități, în creștere cu 4,5% față de luna martie 2017, când au fost vândute 55,007 unități. Cota de piață europeană a Kia a fost de 3,1% în primul trimestru al anului, în creștere față de valoarea de 2,9% înregistrată în aceeași perioadă a anului 2017. Performanța de vânzări a mărcii a depășit-o pe cea a Uniunii Europene și a zonei europene de comerț liber, care a crescut cu 0,6% în aceeași perioadă.Emilio Herrera, Chief Operating Officer al Kia Motors Europe, a precizat: „Kia Motors vizează anul acesta vânzări pe piața europeană de peste 500.000 unități. Acest record de la începutul anului ne oferă o poziție puternică pentru atingerea acestui obiectiv, în timp ce lansarea de noi modele în cursul anului - cum ar fi noul Ceed - va aduce un impuls semnificativ în creșterea vânzărilor noastre organice ".

Cel mai bine vândut model Kia în Europa în cursul primului trimestru al anului 2018 a fost crossover-ul Sportage, cu 34,644 unități vândute. În ultimul an al producție sale, generația actuală a familiei Kia cee’d a înregistrat o creștere ușoară a vânzărilor, cu +0.8% față de anul precedent, atingând 18,625 unități. Vânzările noilor modele Ceed și Ceed Sportswagon vor începe mai târziu, în 2018.Două modele noi, lansate în 2017 au contribuit la creșterea vânzărilor Kia. Vânzările noului Picanto, modelul Kia din segementul A, a înregistrat o creștere de 12.4% față de anul anterior, ajungând la 18,573 unități vândute, situându-se pe locul 3 al celor mai bine vândute modele ale brandului Kia în acest an. Kia Stonic, noul crossover compact din segmentul B, a fost comercializat către finalul anului 2017 și a înregistrat un record de 15,170 unități vândute în primele trei luni ale anului 2018.

Gama avansată a sistemelor de propulsie Kia au constituit un impuls la creșterea vânzărilor mărcii, modelele hibride, plug-in hibride și electrice înregistrând o creștere de 36.2%, atingând 13,070 unități vândute. În primul trimestru al anului 2018, 10% din autovehiculele Kia vândute în Europa au sisteme de propulsie electrice, comparativ cu 7.7% în aceeași perioadă a anului 2017. Crossover-ul Niro hibrid a înregistrat o creștere de 26.6% a vânzărilor, la 10,399 unități, fiind ajutat de noua versiune plug-in-hibrid, lansată la jumătatea anului 2017, care a adunat 24% din toate vânzările modelului Niro. Soul EV se bucură de cel mai bun trimestru, cu 1,717 unități vândute - cu 53.2% mai mult decât în primul trimestru al anului 2017. În sfârșit, Kia Optima Plug-in-Hibrid a înregistrat o creștere a vânzărilor de la 260 la 954 unități, după lansarea noii versiuni Sportswagon Plug-in-Hibrid.Kia a anunțat recent intenția de a lansa 16 vehicule cu sisteme de propulsie noi până în 2025 - primul dintre aceste vehicule alimentat cu combustibil alternativ fiind lansat către sfârșitul anului 2018 - întărind astfel poziția de lider în Europa în ceea ce privește tehnologia sistemelor de propulsie hibride și electrice.

Notă
* Sursa: ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association), țările EU + EFTA

 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.