Mergi la continut

Designerii europeni ai Kia își dezvăluie sursele de inspirație pentru noul XCeed


- A aparut filmul care dezvăluie povestea din spatele designului noului crossover urban XCeed – Ceed-ul pe care Kia nu a intenționat să-l creeze
- Noul crossover este cea mai recentă apariție în familia de modele Ceed
- Kia XCeed oferă o alternativă sportivă la modelele SUV tradiționale
- Design atletic și noi opțiuni vibrante de culori
- Noul Kia Xceed va fi comercializat în Europa în trimestrul 3 al anului 2019


17 iulie 2019 - Kia Motors a dezvăluit istoria dezvoltării noului crossover urban XCeed. Într-un scurt videoclip publicat astăzi de Kia, membri ai echipei europene de design explică modul în care a apărut pentru prima dată noul model.

Kia XCeed este cel mai recent model care se alătură familiei Ceed, alături de hatchback-ul în cinci uși, modelul Sportswagon și shooting brake-ul sportiv ProCeed. Povestea completă a evoluției celei de a treia generații a modelului Ceed va fi dezvăluită într-o broșură în ediție limitată, care urmează a fi lansată în cursul acestui an și va include modul în care s-au născut noile modele Kia XCeed și ProCeed.Gregory Guillaume, Vice Președinte de Design al Kia Motors Europe, a supervizat designul noii familii Ceed, un proces în care a fost luată în considerare o întreagă gamă de opțiuni pentru înlocuirea modelului hatchback anterior în trei uși, pro_cee’d. „În timpul proiectării viitorului ProCeed, am realizat că ar putea exista al patrulea tip de caroserie în gama Ceed. Astfel a apărut Kia XCeed”, spune Guillaume. „Frumusețea proiectului a constat în faptul că, inițial, nu ne-am gândit să dezvoltăm un crossover.”Un model urban și sportiv, o alternativă la SUV-urile tradiționale
Cu un design stilat, expresiv și modern, noul Kia XCeed reprezintă o alternativă sportivă pentru SUV-urile tradiționale. Noul XCeed are un aspect mai atletic decât rivalii săi de dimensiuni mai mari, în timp ce oferă ceva diferit față de celelalte modele ale gamei Ceed. Singurele elemente ale caroseriei împrumutate de la fratele său hatchback în cinci uși sunt ușile din față.

Laurent Boulay, Manager General pentru Design Exterior al Kia Motors Europe, explică: „Odată cu noua familie Ceed, am reușit să creăm patru automobile diferite care acoperă fiecare un anumit tip de nevoi. Niciunul dintre ele nu se aseamănă, iar Kia XCeed are o postură total diferită față de frații săi.”

În schimb, silueta coborâtă a plafonului și unghiul haionului, de tip fastback, imprimă un aspect asemănător unui coupé, completat de o capotă relativ lungă. În timp ce ampatamentul rămâne la fel ca al celorlalte modele ale gamei Ceed (2.650 mm), consolele frontală și posterioară sunt extinse față de modelul hatchback în cinci uși cu 25 mm în față (la 905 mm) și 60 mm în spate (la 840 mm). Un haion proiectat în unghi ascuțit, de tip fastback și o punte spate mai înaltă cu 60 mm decât a hatchback-ului Ceed în cinci uși contribuie la amplificarea aspectului estetic al crossover-ului.Garda la sol mai mare și caroseria înălțată accentuează aspectul robust care atrage cumpărătorii celorlalte modele SUV din portofoliul Kia. Garda la sol a modelului XCeed este de 172 mm când rulează pe jantele de 16 inch și 184 mm când rulează pe jantele de 18 inch, reprezentând o creștere cu până la 42 mm față de hatchback-ul Ceed. Aripile roților, ornamentele laterale și șinele argintii de pe plafon oferă automobilului o prezență mai dură, asemănătoare SUV-urilor, ornamentul metalic din bara spate accentuând acest efect.Boulay adaugă: „Are o poziție de rulare ridicată, dar nu este un SUV. Este un automobil cu o poziție mai înaltă a scaunelor, dar este mai mult orientat către un coupé. Este o soluție pentru cei care nu doresc un SUV mai mare și mai impunător, mai ales în oraș.”

O poziție de condus mai înaltă, combinată cu un mod de rulare sportiv
Aceeași atitudine a contribuit la dezvoltarea interiorului modelului XCeed. Dispunând de aceeași arhitectură modernă a habitaclului ca și frații săi Ceed si ProCeed, noul model păstrează consola centrală orientată către șofer. Totuși, cu o poziție a șezutului mai coborâtă decât a unui SUV și cu o gardă la sol înălțată față de un hatchback convențional, Kia XCeed oferă șoferilor o poziție de condus mai sportivă ce permite o mai bună vizibilitate a drumului.

„Cred că șoferii se vor bucura de noul Kia XCeed”, adaugă Ralph Kluge, Șeful departamentului de Design Interior, care a conceput și coordonat interiorul noii game Ceed. „Oferă șoferilor un caracter sportiv, combinat cu poziția de condus înălțată a unui crossover, astfel că aceștia se pot bucura de tot ce este mai bun din ambele lumi.”

Un sistem de infotainment cu ecran touchscreen de mari dimensiuni, ”plutitor”, se află în centru planșei de bord, în timp ce partea îngustă a panoului de comenzi oferă un set de butoane cu contact tactil pentru controlul volumului audio, încălzire și ventilație. Cu formă și cu funcționalități cu ergonomie sporită, aceste butoane au fost proiectate pentru a le permite șoferilor să facă schimbări rapide în mediul ambiant al habitaclului, fără a ridica privirea de la drum mai mult decât este necesar.

Pentru noul Kia XCeed, compania a introdus primul său panou de bord complet digital, cu un display de înaltă rezoluție de 12.3 inch, care oferă o claritate mult mai bună a informațiilor oferite șoferilor. O altă funcționalitate oferită în premieră în gama Ceed, este noul sistem de infotainment cu touchscreen de 10.25 inch care include sistemul de navigație și UVO Connect. „Panoul de bord digital și ecranul central mare al modelului XCeed aduc gama Ceed în lumea modernă”, adaugă Kluge. „Împreună, aceste funcționalități permit o prezentare mai reală și vibrantă a informațiilor pentru șofer și pasageri, completând caracterul tânăr, orientat către șofer al automobilului.”

Un caracter „plin de culoare”
Culorile exteriorului joacă un rol important în evidențierea a tot ce este mai bun în designul noului Kia XCeed. Ca și frații săi, noul sosit va fi disponibil cu până la 12 culori exterioare diferite. Însă noua nuanță vibrantă Quantum Yellow este disponibilă exclusiv pentru noul crossover.Barbara Scheffler, Director de Design pentru Culori și Echipare al Kia Motors Europe, spune: „Pentru mine, este important să oferim ceea ce alți producători nu îndrăznesc să ofere. În timp ce alțe mărci sunt văzute ca fiind mai conservatoare, ”puterea de a surprinde” Kia deschide calea posibilităților pentru noi, cu culori proaspete, inedite. Nuanța Quantum Yellow este alegerea perfectă.”

„Poate fi culoarea ideală pentru un familist tânăr, care își dorește un automobil cu aspect sportiv, sau pentru o doamnă de succes, independentă, care vrea să iasă în evidență și să fie remarcată.”

De asemenea, unic pentru modelul XCeed este noul pachet de culoare pentru interior, cu tapițerie neagră în contrast cu cusăturile de culoare galbenă ale scaunelor și ușilor și cu un mix de elemente de culoare negru lucios și galben metalic prezente în tot habitaclul. „Nu este un lucru care să aibă legătură cu vârsta”, adaugă Scheffler. „Este pentru clienții care au încă inima tânără, indiferent de vârsta și poziția lor socială.”

Proiectat, dezvoltat și produs în Europa, noul Kia XCeed va fi comercializat în Europa începând din al treilea trimestru al anului 2019.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 190 de țări. Astăzi, Kia are peste 52,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 49 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™ și UEFA Europa League, cea mai mare competiție a cluburilor profesioniste de fotbal din lume și partener principal al League of Legends European Championship 2019. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.