Mergi la continut

Crossover-ul complet electric Kia Niro EV își începe comercializarea în Coreea, înainte de debutul european de la Salonul auto de la Paris 2018


- Combină puterea electrică eficientă cu spațiul și practicitatea unui crossover
- Capabil de o autonomie de până la 455 kilometri și zero emisii cu o singură încărcare
- Se alătură gamei eco a crossover-ului Niro, alături de versiunile Niro Hybrid și Plug-in Hybrid
- Din 2016, au fost vândute 200,000 de modele Niro la nivel global și 65,000 în Europa
- Debutul european va avea loc la Salonul auto de la Paris, iar comercializarea va începe la sfârșitul anului 2018

Noul Kia Niro EV a început să fie comercializat în Coreea de Sud, combinând un sistem de propulsie complet electric, cu zero emisii, cu un design atractiv, practicitate și cu dotările inteligente ale unui crossover. Autonomia sa de până la 455 kilometri (280 de mile)* îl face unul dintre cele mai capabile automobile electrice comercializate în orice colț al lumii.

Niro EV ocupă o poziție unică pe piața auto mondială ca un crossover complet electric și stă alături de versiunile deja existente Niro Hbrid și Plug-in Hybrid - care au fost vândute în peste 200,000 de unități la nivel global de la introducerea modelului Niro în 2016 (din care 65,000 unități vândute în Europa). Producătorul coreean a primit peste 5,000 de pre-comenzi pentru Niro EV pe piața locală de la momentul dezvăluirii sale, la începutul acestui an.Niro EV este al doilea automobil electric dezvoltat de Kia după modelul Soul EV. Noul model va debuta în Europa în Octombrie, la Salonul auto de la Paris și va fi comercializat începând cu sfârșitul anului 2018.

Autonomie de 455 kilometri de la viitoarea generație a sistemului de propulsie EV
Cu un design sportiv, crossover-ul Niro EV oferă cumpărătorilor posibilitatea de a parcurge distanțe lungi, cu zero emisii dar și performanțe atractive grație viitoarei generații a sistemului de propulsie electric.

Un pachet de baterii litiu-polimer de înaltă capacitate - 64 kWh - permite o autonomie de rulare de până la 455 kilometri (282 mile) cu o singură încărcare și cu zero emisii. Conectat la un încărcător rapid de 100 kW, Niro EV are nevoie de numai 54 de minute pentru reîncărcarea bateriilor la o capacitate de 80%. Cumpărătorii vor avea posibilitatea de a opta și pentru un pachet de baterii de 39.2 kWh, care permite o autonomie de până la 289 kilometri (180 mile) cu o singură încărcare.*

Puterea este livrată roților din față printr-un motor de 150 kW (204 CP), ce oferă un cuplu de 395 Nm de la plecarea de pe loc și o accelerație de la 0 la 100 kmh de doar 7.8 secunde. Pachetul de baterii se află în partea de jos a caroseriei, sub podeaua portbagajului, creând un centru de greutate asemănător cu al unui sedan sau al unui hatchback și asigurând astfel ostabilitate maximă și o plăcere a condusului pe drumurile cu serpentine.

Sistemele avansate de asistență a șoferului contribuie la siguranță și confort
Cu un sistem de propulsie avansat, Niro EV oferă o gamă de sisteme avansate de asistență pentru șoferi dezvoltate de Kia, ajutându-I pe aceștia în medii de rulare variate pentru a diminua riscul de producere al coliziunilor.

Sistemele active de siguranță disponibile includ Sistemul de avertizare și asistență privind coliziunea frontală, Smart Cruise Control cu sistemul inteligent Stop & Go și Sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare. Acesta din urma este o tehnologie autonomă de ‘nivel 2’ care permite urmărirea automobilelor situate în același timp cu detectarea marcajelor rutiere, astfel încât Niro EV să fie menținut pe banda sa de rulare pe autostradă. Sistemul controlează accelerația, frânele și volanul conform comportamentului automobilului din față, folosind senzori externi pentru a menține o distanță sigură. Sistemul de asistență pentru păstrarea benzii de rulare operează între 0 și 130 kmh.

Design futurist inspirat de conceptul Niro EV 2018
Proiectat la centrul de design Kia din California, SUA și Namyang, Coreea, Niro EV încorporează practicitatea și aspectul atractiv al unui crossover cu un design aerodinamic, cu suprafețe subtil sculptate. Automobilul demonstrează că, în căutarea unei eficiențe ridicate pe șosea, cumpărătorii automobilelor electrice nu trebuie să sacrifice implicarea emoțională sau versatilitatea unui crossover.

Niro EV se diferențiază de modelele existente Niro Hybrid și Niro Plug-in-Hybrid printr-o serie de elemente de design exclusive. Având ca inspirație conceptul Niro EV prezentat la salonul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas 2018, exteriorul său se bazează pe un concept de design ‘curat și high-tech’. Grila sa ‘nas-de-tigru’ cu aspect aerodinamic și futurist, dispune de un port de încărcare integrat și poartă logo-ul Niro gravat. Fantele de admisie a aerului redesenate și noile lumini de zi LED în formă de săgeată se combină cu liniile albastru deschis care îl fac să se remarce și să iasă în evidență.

Din profil, caracterul oferit de liniile subțiri și geamurile din spate conice evidențiază apectul elegant al automobilului, dar oferă și un spațiu mai mare pentru aripile bine reliefate ale roților. Niro EV rulează pe jante din aliaj din aluminiu de 17 inch, cu cinci spițe cu finisaj în două tonuri de argintiu, care ascund sistemul de regenerare a energiei de frânare oferit de Kia.
În partea din spate, spoilerul remodelat dispune de aceleași elemente de evidențiere ca cele regăsite la fantele de admisie a aerului din partea din față, în timp ce luminile LED ale stopurilor oferă noului Niro EV propria sa semnătură.

Interior modern cu tehnologii specifice automobilelor EV
Interiorul combină designul modern cu spațiul generos și tehnologii care completează sistemul de propulsie cu zero emisii. Interiorul noului Niro EV se diferențiază de cel al celorlalte modele Niro printr-o serie de caracteristici și elemente de design noi. Planșa de bord oferă un design albastru deschis, în concordanță cu cel exterior, în timp ce desenul consolei centrale a fost simplificat pentru a permite integrarea schimbătorului de viteze shift-by-wire.

Un nou sistem ambiental de lumini este oferit pentru consola centrală și schimbătorul de viteze iar pasagerii pot să aleagă între șase culori - alb, gri, bronz, roșu, verde și bleu. Liniile în culoare negru lucios și bleu de pe fețele ușilor contribuie la atmosfera futuristică a interiorului.

Sistemul infotainment touchscreen de 7.0 inch cu interfața HMI (human-machine interface) rămâne în centrul planșei de bord, dar a fost modificat pentru a oferi o serie de elemente specifice automobilelor EV. Noul sistem infotainment permite proprietarilor să localizeze stațiile de încărcare din apropiere și monitorizează nivelul de încărcare al bateriei și distanța pe care o mai poate parcurge automobilul. Ceasurile de bord - cu display color LCD de 7.0 inch - de asemenea unice în noul Niro EV, permit șoferului să verifice intuitiv în timpul condusului, informațiile despre sistemul de propulsie EV.

Redesenarea consolei centrale crează mai mult spațiu la baza planșei de bord pentru depozitarea unor lucruri de mici dimensiuni și include și o zonă pentru încărcarea wireless a smartphone-ului. Un indicator luminos integrat în partea de sus a planșei de bord arată dacă bateria se reîncarcă sau este încărcată complet. Această funcționalitate oferă proprietarilor posibilitatea de a vedea din afara mașinii statusul încărcării bateriei.

În momentul lansării modelului Niro în 2016, platforma sa a fost proiectată să permită integrarea unei game extinse de sisteme de propulsie avansate. Ampatamentul său de 2,700 mm asigură loc suficient pentru picioare pentru toți ocupanții, în timp ce sentimentul de spațiu este amplificat de designul său de tip crossover. Lățimea de 1,805 mm și înălțimea de 1,560 mm asigură un spațiu maxim pentru cap și umeri în interiorul cabinei. Cu o lungime de 4,375 mm, noul Niro EV oferă mai mult spațiu pentru bagaje - 451 litri (VDA) - decât multe alte automobile plug-in și electrice de pe piață.

Notă
* Toate datele tehnice din acest comunicat de presă reprezintă obiective de atins în așteptarea viitoarelor dezvoltări și omologări. Standardele autonomiei de rulare sunt calculate folosind procedura Harmonised Light Vehicle Test (WLTP). Toate cifrele pot suferi modificări.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.