Un prestigios premiu de design acordat noului Kia Sorento

- Premiul "iF Design Award" pentru a treia generație Kia Sorento
- Noul Sorento în showroom-urile din Europa în martie 2015

 

Frankfurt, 3 Februarie 2015 - Kia Motors continuă să adune premii pentru designul său remarcabil. Acum, Kia Sorento, SUV-ul amiral al brandului, a primit prestigiosul premiu ‘iF Design Award' pentru prima dată.

 

 

Juriul competiției de design recunoscută la nivel mondial a onorat cu premiul "iF Design Award" la categoria "Product"a treia generație a modelului Kia Sorento, care va fi în showroom-urile din Europa în martie 2015. Pe lângă premiul pentru calitatea generală a designului său, juriul a evaluat autoturismul și din punctul de vedere al calității asamblării, gradului de inovare, impactul asupra mediului și siguranță.

 

Noul Kia Sorento este al șaptelea model care obține un premiu "iF Design Award". În fiecare an, începând din 2010, cel puțin unul din râvnitele premii a fost câștigat de Kia Motors, câștigătorii anteriori fiind Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee'd și Soul.

 

"Sunt foarte mândru de acest premiu acordat pentru Kia Sorento pentru că reprezintă recunoașterea unui progres remarcabil al calității pe care am reușit să-l atingem în realizarea acestui model", a spus Peter Schreyer, Președinte și Șef de Design al Kia Motors Corporation și Hyundai Motor Company.

 

"Kia Sorento combină echilibrul clasic al unui SUV cu aspectul premium care este perceput mai ales la interior. Oferă cel mai înalt nivel al calității designului și o excelentă valoare calitate-preț. În mare măsură este realizarea echipelor noastre de design - de aceea sunt atât de încântat de acest premiu."

 

Noul Kia Sorento a fost dezvoltat de echipa de design din Namyang, Coreea, asistată de echipele din centrele de design din Frankfurt, Germania și Irvine, California.

 

Versatilitate sporită, funcționalități high-tech și un nou sistem de tracțiune integrală
Noul Kia Sorento este un SUV practic și elegant fiind în același timp deosebit de versatil și practic. Suprafețele line, profilul spate extins și elementele sculptate oferă noului Kia Sorento un aspect suplu, elegant. Interiorul spațios urmează liniile orizontale al conceptului de design și oferă un aspect luxos datorită materialelor de calitate înaltă prezente peste tot.

 

Noul Kia Sorento, disponibil în versiunea cu cinci sau șapte locuri, are un ampatament mai mare oferind mai mult spațiu pasagerilor decât predecesorul său. Spațiul pentru bagaje este mai mare și, datorită rabatării 60:40 a scaunelor, este chiar și mai versatil, dispunând de un volum de 1,732 litri.

 

Kia Sorento dispune de un motor turbodiesel puternic și eficient de 2.2 litri ce oferă 200 CP (147 kW), în timp ce versiunile cu sistemul de tracțiune integrală sunt sunt oferite cu noul sistem DynamaxTM All-Wheel-Drive cu vectorizare a cuplului.

 

Funcționalitățile high-tech precum și o gamă largă de dotări premium, incluzând sistemul de vizualizare 360 grade a autoturismului și sistemul inteligent de parcare contribuie la manevrarea mai ușoară și parcarea vehiculului.

 

Premiul iF Design pentru categoria "Produs"
Din momentul lansării în 1953, premiile anuale iF Design au devenit printre cele mai importante în lume în ceea ce privește excelența în design. Premiul iF Design Award are cinci discipline. În 2015, companii din 53 țări au participat în competiție cu 4,783 design-uri. Noul Kia Sorento a primit acest premiu în categoria "Automobile / Vehicule / Biciclete".