Mergi la continut

Un prestigios premiu de design acordat noului Kia Sorento


- Premiul "iF Design Award" pentru a treia generaþie Kia Sorento
- Noul Sorento în showroom-urile din Europa în martie 2015

 

Frankfurt, 3 Februarie 2015 - Kia Motors continuã sã adune premii pentru designul sãu remarcabil. Acum, Kia Sorento, SUV-ul amiral al brandului, a primit prestigiosul premiu ‘iF Design Award' pentru prima datã.

 

 

Juriul competiþiei de design recunoscutã la nivel mondial a onorat cu premiul "iF Design Award" la categoria "Product"a treia generaþie a modelului Kia Sorento, care va fi în showroom-urile din Europa în martie 2015. Pe lângã premiul pentru calitatea generalã a designului sãu, juriul a evaluat autoturismul ºi din punctul de vedere al calitãþii asamblãrii, gradului de inovare, impactul asupra mediului ºi siguranþã.

 

Noul Kia Sorento este al ºaptelea model care obþine un premiu "iF Design Award". În fiecare an, începând din 2010, cel puþin unul din râvnitele premii a fost câºtigat de Kia Motors, câºtigãtorii anteriori fiind Kia Venga, Sportage, Optima, Picanto, pro_cee'd ºi Soul.

 

"Sunt foarte mândru de acest premiu acordat pentru Kia Sorento pentru cã reprezintã recunoaºterea unui progres remarcabil al calitãþii pe care am reuºit sã-l atingem în realizarea acestui model", a spus Peter Schreyer, Preºedinte ºi ªef de Design al Kia Motors Corporation ºi Hyundai Motor Company.

 

"Kia Sorento combinã echilibrul clasic al unui SUV cu aspectul premium care este perceput mai ales la interior. Oferã cel mai înalt nivel al calitãþii designului ºi o excelentã valoare calitate-preþ. În mare mãsurã este realizarea echipelor noastre de design - de aceea sunt atât de încântat de acest premiu."

 

Noul Kia Sorento a fost dezvoltat de echipa de design din Namyang, Coreea, asistatã de echipele din centrele de design din Frankfurt, Germania ºi Irvine, California.

 

Versatilitate sporitã, funcþionalitãþi high-tech ºi un nou sistem de tracþiune integralã
Noul Kia Sorento este un SUV practic ºi elegant fiind în acelaºi timp deosebit de versatil ºi practic. Suprafeþele line, profilul spate extins ºi elementele sculptate oferã noului Kia Sorento un aspect suplu, elegant. Interiorul spaþios urmeazã liniile orizontale al conceptului de design ºi oferã un aspect luxos datoritã materialelor de calitate înaltã prezente peste tot.

 

Noul Kia Sorento, disponibil în versiunea cu cinci sau ºapte locuri, are un ampatament mai mare oferind mai mult spaþiu pasagerilor decât predecesorul sãu. Spaþiul pentru bagaje este mai mare ºi, datoritã rabatãrii 60:40 a scaunelor, este chiar ºi mai versatil, dispunând de un volum de 1,732 litri.

 

Kia Sorento dispune de un motor turbodiesel puternic ºi eficient de 2.2 litri ce oferã 200 CP (147 kW), în timp ce versiunile cu sistemul de tracþiune integralã sunt sunt oferite cu noul sistem DynamaxTM All-Wheel-Drive cu vectorizare a cuplului.

 

Funcþionalitãþile high-tech precum ºi o gamã largã de dotãri premium, incluzând sistemul de vizualizare 360 grade a autoturismului ºi sistemul inteligent de parcare contribuie la manevrarea mai uºoarã ºi parcarea vehiculului.

 

Premiul iF Design pentru categoria "Produs"
Din momentul lansãrii în 1953, premiile anuale iF Design au devenit printre cele mai importante în lume în ceea ce priveºte excelenþa în design. Premiul iF Design Award are cinci discipline. În 2015, companii din 53 þãri au participat în competiþie cu 4,783 design-uri. Noul Kia Sorento a primit acest premiu în categoria "Automobile / Vehicule / Biciclete".