KIA Sorento este „Cel mai 4X4 SUV” din România

Modelul KIA Sorento, comercializat în România de KIA Romauto, și-a dovedit calitățile în cadrul concursului „Cel mai 4X4" obținânt titlul de „Cel mai 4X4 SUV" din România și s-a impus în fața unei concurențe formate din: Dacia Duster, Hyundai Grand Santa Fe, Jeep Renegade, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka si Suzuki Vitara. Datorită acestui premiu, Kia câștigă pentru a doua oară acest titlu, după ce în ediția anterioară modelul Sportage și-a atras laurii de partea sa. Membrii juriului au apreciat echilibrul între performanțele rutiere (atât on cât si off-road) și confortul la bord.

 


Probele de asfalt s-au desfășurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateiaș și combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe un traseu de munte amenajat în jurul comunei Lerești.

 

Acordarea distincției s-a făcut în urma testelor efectuate pe 30 și 31 mai de către membrii juriului cu automobilele nominalizate în competiție. Aceștia provin de la medii elocvente - revistele Auto Expert, Auto pro, CAESAR și 4x4, site-urile auto.ro, motorstory.ro, businesscover.ro precum și Europa FM. Anul acesta juriul a beneficiat și de participarea a două vedete veritabile din sfera jurnalismului, Vlad Petreanu și Ionela Năstase.

 

„Ne bucurăm și ne onorează titlul 'Cel mai 4x4 SUV' obținut de modelul Sorento și mulțumim juriului, format din adevărați profesioniști din domeniul auto din România. Se confirmă din nou evoluția excepțională pe care producătorul Kia Motors Corporation o realizează, prin dinamica, tehnologia si calitatea tuturor vehiculelor produse, în Europa sau Coreea de Sud.


Noua generație Sorento reprezintă un salt semnificativ în privința designului exterior, dar mai ales a celui interior, dovadă fiind acordarea prestigiosului premiu 'iF Design Award', la categoria 'Product'. Pe lângă calitatea generală a designului său, juriul competiției de design, recunoscută la nivel mondial, a evaluat autoturismul și din punct de vedere al calității asamblării, gradului de inovare, impactului asupra mediului și siguranței.


Noul Sorento se bazează pe o istorie de succes, începută in 2002, cu plusuri evidente la capitolele design, spațiu interior (7 locuri) și numeroase dotări inovative. Astfel, noul Sorento a avansat către segmentul SUV-urilor premium, păstrând un bun raport calitate - preț. Gama mare de opțiuni disponibile pentru clienți este un plus evident.


Victoria din acest an a Noului Sorento este deosebită pentru noi, cei de la Kia Romauto, mai ales în condițiile unei concurențe onorante", a declarat Dan Chitaru, președinte al Kia Romauto.

 

Competiția „Cel mai 4x4" din România se află la a XV-a ediție. Titlurile acordate în această competiție sunt Mărci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, aceasta fiind singura competiție națională de tradiție rezervată domeniului 4x4 care își propune să ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul și pick-up-ul anului".Kia Romauto, importatorul autorizat Kia Motors în România, a demarat activitatea de reprezentare comercială a mărcii asiatice, în anul 2004.

KIA MOTORS CORPORATION este cel mai vechi producător coreean de autovehicule. Ca parte integrantă a grupului Hyundai-Kia, compania țintește un loc fruntaș între brandurile de success ale lumii (Top 4). Cu peste 3 milioane de autovehicule realizate anual în 10 unități de producție și asamblare, localizate în 5 țări și cu o rețea de distribuție acoperind 180 de țări în lume, Kia Motors Corporation are astăzi peste 49.000 de angajați și un venit anual de peste 45 miliarde USD. Sloganul companiei - „The Power to Surprise" („Puterea de a surprinde") reprezintă angajamentul de a depăși așteptările clienților din lumea întreagă prin inovații în materie de design, tehnologie și comunicare.