Mergi la continut

Premiile „Red Dot” 2018: un triumf triplu pentru designul Kia


- Kia primește trei premii pentru designul modelelor Stinger, Stonic și Picanto   
- Kia Stinger câștigă premiul „Red Dot: Best of the Best”   
- Cu această ultimă victorie triplă, Kia ajunge la un palmares de 21 de premii Red Dot 
  

Frankfurt, 9 aprilie 2018 - Kia a triumfat din nou la premiile Red Dot, asigurându-și trei premii prestigioase pentru design. Noul sedan fastback Stinger, crossover-ul compact Stonic și a treia generație a modelului Picanto au câștigat fiecare în categoriile din care au făcut parte. Juriul internațional format din experți în design au onorat modelul Stinger cu titlul  „Best of the Best”, elogiind astfel mașina pentru designul său inovator.

Victoria triplă din 2018 se adaugă succesului continuu pe care îl înregistrează Kia, compania ajungând la câștigarea a 21 de premii Red Dot începând din 2009, momentul în care Kia Soul a înregistrat prima victorie. Aceste ultime distincții urmează celor trei premii iF Design câștigate la începutul anului 2018.

„Echipa noastră globală de design este foarte de mândră de ultimul său triumf. Acesta evidențiază pasiunea Kia pentru ingeniozitate și calitatea designului, care a fost încă o dată recunoscut de juriul internațional format din experți în design”, a spus Peter Schreyer, Președinte și Șef de Design al Kia Motors Corporation. „Câștigarea premiului ‘Red Dot: Best of the Best’ pentru a patra oară este un lucru cu adevărat excepțional. Cu viziunea sa modernă asupra stilului clasic al unui gran turismo, Kia Stinger constituie încă o dovadă a standardelor înalte de design ale Kia.”Kia Stinger, proiectat la centrul european de design Kia din Frankfurt, Germania, îmbină designul clasic al unui gran turismo cu un interior spațios și încântător. Inspirat din modelele grand tourer ale anilor 1970, Stinger are proporțiile elegante ale unui fastback și un aspect musculos în formă de „sticlă de cola” al aripilor spate, evidențiind astfel puterea livrată roților din spate.

Proiectat de asemenea în Frankfurt, Stonic, modelul de debut al Kia în segmentul crossoverelor compacte, oferă un design exterior uimitor și îndrăzneț, combinat cu o poziție mai înaltă a scaunelor specifică SUV-urilor practice. Este cel mai personalizabil automobil Kia construit vreodată, oferind cumpărătorilor o gamă largă de posibilități de combinare a culorilor atât în exterior, cât și în interior.Cea de a treia generație a modelului Kia Picanto - cel mai mic automobil construit de Kia - aduce un caracter tineresc și energic în segmentul A. Acesta se mândrește cu un design nou, distinctiv și un interior high-tech cu un imens potențial de personalizare. În pofida dimensiunilor sale compacte, designul inteligent al modelului Picanto îl face unul dintre cele mai spațioase automobile din clasa sa.Premiile Red Dot: peste 6,300 de produse înregistrate din 59 de țări
Încă de la lansarea în 1955 de către centrul de design din regiunea Rhin-Wesphalia, premiile Red Dot au devenit una dintre cele mai prestigioase competiții de design la nivel mondial. Juriul este format din 40 de designeri experți independenți, profesori de design și jurnaliști din întreaga lume.

Premiile Red Dot sunt formate din trei categorii (Product Design, Communication Design și Design Concept), iar acordarea acestora se bazează pe evaluarea unor criterii precum gradul de inovare, calitatea formală, funcționalitate și compatibilitatea ecologică. În 2018, companii din 59 de țări au înregistrat în concurs mai mult de 6,300 de produse.

Prezentarea oficială a premiilor Red Dot va avea loc în data de 9 iulie 2018 la Essen, Germania, la teatrul de operă Aalto, proiectat de către Alvar Aalto.

 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.