Mergi la continut

Kia dezvãluie noul Rio înainte de premiera de la Salonul Auto de la Paris


(SEOUL) 1 Septembrie 2016 - Cea de-a patra generație Kia Rio, complet nouã, va avea premiera mondialã pe 29 septembrie, la ediția 2016 a Salonului Auto de la Paris. Cu un aspect fluent atât la exterior cât și la interior, noul Rio este prezentat pentru prima datã la nivel mondial astãzi printr-un set exclusiv de imagini.

 

 

Designul noului Kia Rio a fost condus de cãtre centrele de design Kia din Germania și California, în strânsã colaborare cu centrul global de design din Namyang, Coreea. Apariția noului Rio este definitã de liniile drepte și suprafețele netede, oferind autoturismului un aspect distinctiv ce conferã încredere.

 

Design exterior evoluat
În partea frontalã, noul Rio poartã ultima evoluție a grilei Kia ‘tiger-nose’, acum mai subțire în înãlțime și mai întinsã în partea frontalã a mașinii. De asemenea, farurile cu funcție integratã bi xenon, mai subțiri și mai bine desenate decât cele ale predecesorului sãu dispun de noi lumini LED în formã de U. Modificãrile pãrții frontale a autoturismului, ce includ poziționarea luminilor de ceațã în exteriorul barei de protecție, sunt gândite pentru a conferi mai multa putere aspectului general.

 

 

În profil, cea de-a patra generație Kia Rio este mai lungã, cu o posturã mai echilibratã grație capotei mai lungi, ampatamentului crescut cu 10 mm (pânã la 2,580 mm), montantului C mai subțire și mai vertical, precum și posteriorului mai scurt. Per total, noul autoturism este cu 15 mm mai lung decât predecesorul sãu (acum având 4,065 mm lungime) și cu 5 mm mai scund în înãlțime (1,450 mm). Liniile drepte, bine definite se întind pe toatã lungimea autoturismului, oferindu-i un aspect mai puternic și confident.

 

 

Interior modern, orientat cãtre șofer
Noul Kia Rio va oferi șoferilor un spațiu interior cu un design modern, cu o planșã de bord mai ergonomicã decât cea a predecesorului sãu.

 

Ca și exteriorul, liniile drepte se întind pe toatã lațimea planșei de bord, oferind cabinei un aspect mai mare și senzația de spațiu pentru toți ocupanții.

 

Planșa de bord este acum orientatã cãtre șofer, având în centrul sãu nou sistem infotainment, interfața ‘plutitoare’ HMI (human-machine interface), ce dispune de un touchscreen de mare rezoluție ce echipeazã sistemul audio, de navigație și sistemul de conectivitate al noului Rio. Noua interfațã HMI a permis reducerea numãrului de butoane existente pe consola centralã.

 

 

Noul Rio este disponibil în varianta de tapițerie din stofã de culoare neagrã sau gri sau în varianta de tapițerie din piele artificialã neagrã sau gri. De asemenea este disponibil și un pachet de echipare, numit ‘Red Pack’, ce oferã cumpãrãtorilor o tapițerie din piele artificialã în combinația negru cu roșu.

 

Producția va începe la sfârșitul anului 2016
Noul Kia Rio va oferi cumpãrãtorilor un practicalitate la cel mai înalt nivel, cele mai noi tehnologii de siguranțã și conectivitate, precum și un nivel de manevrabilitate și condus mai captivant.

Kia Rio este cel mai vândut model la nivel global al producãtorului coreean, cu mai mult de 473,000 de unitãți vândute în 2015. Producția noii generații va începe la sfârșitul anului 2016 pentru Europa, calendarul începerii producției pentru celelalte regiuni urmând sã fie anunțat cât mai aproape de data lansãrii.

Conferința de presã Kia de la Salonul Auto de la Paris va începe în data de 29 septembrie, la ora localã 14:45. Standul Kia va fi localizat în Sala 3, Paris Expo Porte de Versailles.