Mergi la continut

KIA Sorento este „Cel mai 4X4 SUV” din România


Modelul KIA Sorento, comercializat în România de KIA Romauto, și-a dovedit calitãțile în cadrul concursului „Cel mai 4X4" obținânt titlul de „Cel mai 4X4 SUV" din România și s-a impus în fața unei concurențe formate din: Dacia Duster, Hyundai Grand Santa Fe, Jeep Renegade, Mitsubishi Outlander, Opel Mokka si Suzuki Vitara. Datoritã acestui premiu, Kia câºtigã pentru a doua oarã acest titlu, dupã ce în ediþia anterioarã modelul Sportage ºi-a atras laurii de partea sa. Membrii juriului au apreciat echilibrul între performanþele rutiere (atât on cât si off-road) ºi confortul la bord.

 


Probele de asfalt s-au desfãºurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateiaº ºi combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe un traseu de munte amenajat în jurul comunei Lereºti.

 

Acordarea distincþiei s-a fãcut în urma testelor efectuate pe 30 ºi 31 mai de cãtre membrii juriului cu automobilele nominalizate în competiþie. Aceștia provin de la medii elocvente - revistele Auto Expert, Auto pro, CAESAR și 4x4, site-urile auto.ro, motorstory.ro, businesscover.ro precum și Europa FM. Anul acesta juriul a beneficiat și de participarea a douã vedete veritabile din sfera jurnalismului, Vlad Petreanu și Ionela Nãstase.

 

„Ne bucurãm și ne onoreazã titlul 'Cel mai 4x4 SUV' obþinut de modelul Sorento ºi mulþumim juriului, format din adevãraþi profesioniºti din domeniul auto din România. Se confirmã din nou evoluþia excepþionalã pe care producãtorul Kia Motors Corporation o realizeazã, prin dinamica, tehnologia si calitatea tuturor vehiculelor produse, în Europa sau Coreea de Sud.


Noua generaþie Sorento reprezintã un salt semnificativ în privinþa designului exterior, dar mai ales a celui interior, dovadã fiind acordarea prestigiosului premiu 'iF Design Award', la categoria 'Product'. Pe lângã calitatea generalã a designului sãu, juriul competiþiei de design, recunoscutã la nivel mondial, a evaluat autoturismul ºi din punct de vedere al calitãþii asamblãrii, gradului de inovare, impactului asupra mediului ºi siguranþei.


Noul Sorento se bazeazã pe o istorie de succes, începutã in 2002, cu plusuri evidente la capitolele design, spaþiu interior (7 locuri) ºi numeroase dotãri inovative. Astfel, noul Sorento a avansat cãtre segmentul SUV-urilor premium, pãstrând un bun raport calitate - preþ. Gama mare de opþiuni disponibile pentru clienþi este un plus evident.


Victoria din acest an a Noului Sorento este deosebitã pentru noi, cei de la Kia Romauto, mai ales în condiþiile unei concurenþe onorante", a declarat Dan Chitaru, președinte al Kia Romauto.

 

Competiþia „Cel mai 4x4" din România se aflã la a XV-a ediþie. Titlurile acordate în aceastã competiþie sunt Mãrci Înregistrate la Oficiul de Stat pentru Invenþii ºi Mãrci, aceasta fiind singura competiþie naþionalã de tradiþie rezervatã domeniului 4x4 care îºi propune sã ofere consumatorului „SUV-ul, SUV-ul Premium, off-road-ul ºi pick-up-ul anului".Kia Romauto, importatorul autorizat Kia Motors în România, a demarat activitatea de reprezentare comercialã a mãrcii asiatice, în anul 2004.

KIA MOTORS CORPORATION este cel mai vechi producãtor coreean de autovehicule. Ca parte integrantã a grupului Hyundai-Kia, compania þinteºte un loc fruntaº între brandurile de success ale lumii (Top 4). Cu peste 3 milioane de autovehicule realizate anual în 10 unitãþi de producþie ºi asamblare, localizate în 5 þãri ºi cu o reþea de distribuþie acoperind 180 de þãri în lume, Kia Motors Corporation are astãzi peste 49.000 de angajaþi ºi un venit anual de peste 45 miliarde USD. Sloganul companiei - „The Power to Surprise" („Puterea de a surprinde") reprezintã angajamentul de a depãºi aºteptãrile clienþilor din lumea întreagã prin inovaþii în materie de design, tehnologie ºi comunicare.