Mergi la continut

Kia Rio GT-Line - primele informații și imagini oficiale


- Rio va fi disponibil curând în versiunea de inspirație sportivă GT-Line  
- Propulsat de motorul turbo T-GDi de 1.0 litri și 120 CP
- Jante din aliaj GT-Line și echipare sportivă la exterior
- Interior echipat cu elemente de design specifice unui gran turismo
- Cele mai noi tehnologii și sisteme de siguranță incluzând Sistemul de atenționare a șoferului și Sistemul de Avertizare la părăsirea benzii de rulare
- Vânzările în Europa vor începe de la sfârșitul trimestrului 1 al anului 2018


Iată primele imagini cu noul Rio GT-Line, înainte de debutul său public la Salonul Auto de la Geneva. Rio este cel mai recent model disponibil în versiunea de echipare sportivă GT-Line, după lansarea modelelor Sportage, Picanto și Sorento GT-Line.

Extinzând atractivitatea acestui foarte bine vândut hatchback al segmentului B, noul model Rio GT-Line este versatil, dispunând de un motor turbo și manevrabilitate sporită, cu un aspect sportiv nou atât la interior cât și la exterior, inspirat de gama de modele GT cum ar fi Ceed GT și Optima GT.Rio GT-Line este propulsat de motorul de 1.0 litri T-GDI în trei cilindri și de un tren de rulare care răspunde imediat cerințelor șoferului, oferind în același timp accelerația dorită și manevrabilitate imediată, grație greutății reduse.

Michael Cole, Chief Operation Officer al Kia Motors Europe, a comentat: „Rio este unul dintre automobilele Kia cele mai bine vândute la nivel global, iar noi am vândut deja mai mult de 54,000 de unități ale acestui nou model în Europa, după lansarea în primul trimestrul al anului 2017. Noua versiune GT-Line contribuie la creșterea atractivității modelului și va ajuta la creșterea vânzărilor lui Rio în 2018 și nu numai, grație dotărilor de confort și siguranță, versatilității dar și stilului sportiv.”

Noul Rio GT-Line va fi comercializat în Europa începând cu sfârșitul primului trimestru al anului 2018.Design: indicii ale stilului de inspirație GT
Exteriorul sportiv beneficiază de noi caracteristici de design elegante, cum ar fi grila  cromată și negru lucios „nas de tigru”, jantele din aliaj de 17 inch GT-Line și proiectoarele LED de ceață de tip „ice-cube”, ce aduc aminte de cele ale modelului cee’d GT și pro_cee’d GT. Designul exterior este completat de o ieșire de eșapament dublă, lumini de zi tip LED, eleronul de pe hayon negru lucios și praguri mai bine evidențiate.


Clienții pot alege între șase culori care evidențiază caracterul sportiv al automobilului: Aurora Black, Platinum Graphite, Signal Red, Clear White, Silky Silver, și Most Yellow.

Interiorul îmbină stilul modern, formele sculpturale și ergonomia, cu o serie de caracteristici unice GT-Line, creând un habitaclu care să se potrivească cu exteriorul atletic. Scaunele sunt tapițate în piele sintetică neagră și material textil cu cusături în contrast gri, în timp ce șoferii sunt întâmpinați de un nou volan din piele cu formă sportivă "D-cut". Noi inserții metalice înconjoară mânerele ușilor și maneta schimbătorului de viteze, iar tabloul de bord completează acest lucru cu un finisaj nou cu aspect de fibră de carbon.Sistemul de propulsie: motor eficient Turbo GDi de 1.0 litri cu emisii scăzute și răspuns instant
Motorul T-GDi de 1.0 litri ușor, compact și dornic, în trei cilindri, oferă noului Rio GT-Line un maxim de 120 CP la 6,000 rpm, având un cuplu de 172 Nm disponibil între 1,500 și 4,000 rpm, pentru o flexibilitate maximă pe toate tipurile de drumuri. Greutatea relativ scăzută pe puntea față face ca Rio GT-Line să rămână un automobil distractiv de condus, cu o inerție minimă, care facilitează o manevrabilitate excelentă și un răspuns rapid. Rio GT-line este capabil să ofere un consum mixt de 4.7 litri/100 Km (New European Driving Cycle) și emisii de CO2 de 107 g/Km. Motorul lui Rio GT-Line este cuplat la o transmisie manuală în șase trepte.

Începând cu trimestrul 3 al anului 2018, Rio GT-Line va fi disponibil și cu motorul aspirat pe benzină de 1.2 sau 1.4 litri și cu transmisia cu șapte trepte cu dublu ambreiaj.


Tehnologie, siguranță și versatilitate
Rio GT-Line dispune de multe dotări similare modelului Rio actual, incluzând în standard pedalele din aluminiu și farurile cu funcție dublă, care proiectează lumina în viraje în funcție de rotirea volanului de către șofer.

Display-ul „plutitor” cu touch screen de 7.0 inch, cu interfața HMI (human-machine interface) oferit ca dotare opțională, include sistemul de navigație și tehnologiile Apple CarPlay™ și Android Auto™ pentru integrarea cu dispozitivele smartphone. De asemenea, sunt disponibile camera video pentru marșarier, volanul încălzit și scaunele încălzite.


Noul Rio este cel mai sigur autoturism de segment B pe care l-a construit vreodată Kia, având un șasiu din oțel de înaltă rezistență (Advanced High Strength Steel (AHSS) și șase airbag-uri în dotarea standard (frontal, lateral și tip cortină). Cu o evaluare de cinci stele la testele Euro NCAP având în echipare tehnologia ADAS (dotare opțională), Rio dispune de sistemul de evitare a coliziunii frontale cu detectarea pietonilor (FCA). Sistemul FCA utilizeaza un radar cu rază lungă de detectare a coliziunilor potențiale cu alte vehicule sau pietoni ajutând mașina să se oprească complet. Sistemul FCA este cuplat cu Sistemul de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDWS), care avertizează șoferul dacă iese de pe banda pe care se află.


Rio GT-Line este disponibil de asemenea cu sistemul de avertizare la pierderea atenției șoferului, gândit pentru a combate lipsa de concentrare sau somnolența la volan. Sistemul monitorizează anumiți parametri de la șofer și vehicul, emite un sunet de avertizare și afișează un mesaj grafic în bord în cazul în care detectează o lipsă de concentrare a șoferului.

Având una dintre cele mai spațioase habitacluri din clasa sa, Rio dispune de un spațiu de depozitare cu posibilitate de divizare sub podea, care permite ajustarea înălțimii sale pentru a putea preveni rostogolirea obiectelor. Capacitatea portbagajului este de 325 litri, acesta fiind atât spațios cât și practic.

Kia Rio GT-Line va fi comercializat din primul trimestru al anului 2018
Rio este asigurat de promisiunea de calitate Kia și va fi vândută în mod standard cu garanția unică de 7 ani, 150.000 km.


 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.