Mergi la continut

Kia Rio este cea mai fiabilă mașină din clasa mică în 2018, potrivit studiului J.D. Power


- În clasamentul mărcilor non-premium Kia se situează pe locul 2, iar în ierarhia generală a brandurilor pe locul 5 - cea mai bună clasare din istoria brandului sud-coreean   
- Kia și-a îmbunătățit cu 12 locuri poziția în clasamentul industriei auto începând din 2016

Această clasare obținută de Rio consolidează angajamentul brand-ului de a produce vehicule de cea mai înaltă calitate.

IRVINE, California, 14 Februarie 2018 - Studiul cu privire la fiabilitatea vehiculelor, J.D. Power Vehicle Dependability 2018 (VDS) a poziționat Kia Rio ca lider în categoria „Small Car” (clasa mică). Studiul din industria auto examinează problemele raportate în ultimele 12 luni de către primii proprietari ai vehiculelor cu o vechime de trei ani (modelele cu an de fabricație 2015). Fiabilitatea generală este determinată de numărul de probleme raportate per 100 vehicule (PP100). Astfel, un scor mai mic arată un nivel de calitate pe termen lung mai ridicat. Kia Rio s-a situat pe primul loc, cu un scor de 103 PP100.„Rezultatele studiului de fiabilitate J.D. Power Vehicle Dependability Study demonstrează angajamentul continuu al brandului Kia de a construi produse de calitate, de clasă mondială care oferă o valoare extraordinară cumpărătorilor noștri,”  a spus Greg Silvestri, șeful operațiunilor de service al Kia Motors America (KMA). „Rio arată încă o dată cât de mult a progresat întreaga gamă de modele Kia și această calitate este o dovadă tangibilă a strategiei pe termen lung de a îmbunătăți experiența proprietarilor de vehicule Kia.”Brandul Kia și-a îmbunătățit poziția în studiul anual, situându-se pe locul doi între toate mărcile Non-Premium, cu doar 122 PP100. La nivelul industriei auto, Kia a câștigat 12 locuri în clasament, raportat la poziția pe care o avea în studiul VDS realizat de J.D. Power în 2016. Scopul studiului este de a măsura calitatea vehiculelor pe termen lung, inclusiv noile tehnologii și dotări disponibile în acest moment. Include analiza a 32 de mărci și 225 de modele, acoperind 177 probleme specifice grupate în opt categorii majore (Seats, HVAC, Features/Controls/Displays (FCD), Driving Experience, Interior, Engine/Transmission, Exterior, Audio/Communication/Entertainment & Navigation (ACEN). În studiul realizat în 2018, Kia a înregistrat îmbunătățiri în toate categoriile. 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.