Mergi la continut

Kia dezvăluie conceptul Proceed la Salonul Auto de la Frankfurt, alături de noul Kia Stonic, Picanto X-Line și Sorento


- Lansarea mondială pentru conceptul Kia Proceed
- Debutul oficial pentru noul crossover compact Kia Stonic și Picanto X-Line
- Modelul îmbunătățit Kia Sorento este dezvăluit în premieră, cu noua versiune GT-Line
- Stinger în lumina reflectoarelor înainte de apariția în showroom-urile din Europa în trimestrul IV al anului 2017

 

Frankfurt, 12 Septembrie 2017 - Kia a dezvăluit astăzi la Salonul Auto de la Frankfurt 2017 uimitorul concept Proceed, alături de o serie de noi modele de producție.

Conceptul Proceed avansează o viziune îndrăzneață pentru un potențial membru al următoarei generații a familiei cee’d. Conceptul a fost dezvăluit alături de noul Kia Stonic, care, de asemenea, a fost prezentat în premieră la Frankfurt. Modelele Picanto X-Line și Sorento, ce prezintă numeroase îmbunătățiri au fost de asemenea dezvăluite pentru prima dată, înainte de fi puse în vânzare pe piața auto mondială spre sfârșitul acestui an.

Lansarea mondială a conceptului Kia Proceed
Noul concept Kia Proceed a fost proiectat de către Centrul European de Design al Kia din Frankfurt și oferă indicii de design pentru viitoarea generație a familiei cee’d.

 

 

Dezvăluit în premieră astăzi, conceptul prezintă un nou tip de caroserie pentru Kia. Aspectul sportiv al hot hatch-ului este caracterizat de o linie zveltă a acoperișului, proporții bine definite și un aspect compact.  Conceptul prezintă elemente distinctive de design, cum este uimitoarea ‘aripă de rechin’ ce consolidează lipsa stâlpilor B, în timp ce benzile laterale amplifică talia conceptului Proceed și conferă un aspect puternic spatelui mașinii. Conceptul este finisat cu o vopsea ‘Lava Red’, ce a fost creată combinând multiple straturi de negru aplicate manual, argintiu cu efect cromat și un lac roșu pentru a conferi un finisaj lucios, strălucitor.

În interior, cabina este inspirată din lumea confecțiilor personalizate și haute couture. Cele patru scaune sunt învelite în țesături negre ondulate, lucrate manual, cu o țesătură de satin pictată manual ce acoperă ușile curgând către zona picioarelor. Butoanele striate, foarte vizuale ale panoului de bord al conceptului Proceed sunt finisate în aluminiu.

 Gregory Guillaume, Designer Șef pentru Europa al Kia Motors, comentează: "Având mulți șoferi europeni care caută modele alternative de performanță la hot hatch-urile în trei uși, am început să ne gândim la un model diferit pentru familia cee’d. Conceptul Proceed reprezintă o viziune nouă și îndrăzneață întruchipând modul în care ar putea fi revitalizat și reîncarnat vibrantul model pro_cee’d pentru o nouă generație de șoferi care își doresc performanță."

Premiera mondială pentru noul crossover compact Kia Stonic
Dezvăluit pentru prima dată publicului la Frankfurt, Kia Stonic este un concurent important în segmentul auto cel mai nou și cu cea mai mare creștere din Europa. Noul Stonic este un crossover compact foarte atrăgător, de încredere iar acum este cel mai personalizabil autoturism Kia realizat vreodată.

 


Datorită designului său frapant, Stonic este imediat recunoscut ca un autoturism Kia datorită grilei ce poartă semnătura ‘nas-de-tigru’. Stilul ‘Targa’ al plafonului oferă o pânză naturală pentru un finisaj în două tonuri de vopsea, autoturismul fiind disponibil în peste 20 de combinații de două tonuri și cinci culori distinctive pentru plafon.

Interiorul oferă cumpărătorilor un potențial de personalizare la fel de mare ca și exteriorul, cu o gamă largă de pachete de culori vii din care pot alege aceștia. Ergonomia a fost în centru preocupărilor în momentul în care a fost proiectat, prin urmare, Kia Stonic oferă o gamă de tehnologii gândite pentru a îmbunătăți confortul, utilitatea, conectivitatea și siguranța. Pachetele de dotări inteligente contribuie la maximizarea spațiului interior pentru toți ocupanții, oferind astfel un spațiu generos, de top pentru umeri, cap și picioare.

Autoturismul este propulsat de o gamă de motoare cu greutate redusă, atât pe benzină cât și diesel, fiecare dintre ele cuplate la o transmisie manuală ce maximizează astfel eficiența și implicarea șoferului în timpul condusului. Suspensia și transmisia au fost proiectate și setate pentru Europa oferind astfel un stil de condus captivant cu un răspuns imediat al autoturismului și o rulare stabilă.

Noul Kia Stonic va fi pus în vânzare în Europa începând cu cel de-al treilea trimestru al anului 2017.

Premiera mondială pentru Picanto X-Line, versiune inspirată de un model crossover
Alături de Stonic, la standul Kia se află noul Picanto X-Line, al cărui debut public a avut loc de asemenea, la Frankfurt. Inspirat de un model crossover, Picanto X-Line aduce un plus de atracție celui mai mic model Kia, combinând cele mai bune calități ale sale cu un aspect nou inspirat de cele mai populare modele crossover și SUV Kia. Designul robust este evidențiat de pachetele contrastante de culori și de o gardă la sol înălțată cu 15 mm. Rezultatul se traduce într-un aspect mai încrezător al autoturismului care oferă șoferului o vedere mai clară asupra drumului din față.

 

 

Modelul Picanto X-Line este propulsat de motorul turbo cu injecție directă pe benzină, de 100 CP dezvoltat de Kia, fiind astfel cel mai puternic model Picanto construit vreodată. Motorul va fi disponibil și în gama GT-Line în momentul comercializării noii versiuni X-Line în Europa începând cu cel de-al patrulea trimestru al anului 2017.

Modelul Kia Sorento în versiunea îmbunătățită a fost dezvăluit pentru Europa
Noul Kia Sorento, SUV-ul cu șapte locuri al companiei este dezvăluit pentru prima dată înainte de a începe comercializarea sa în cel de-al patrulea trimestru al anului în curs.

Sorento a susținut permanent în ultimii ani vânzările de succes ale companiei în Europa. Noul Sorento este disponibil cu noua transmisie automată cu opt viteze dezvoltată de Kia, ce oferă o schimbare lină a vitezelor, o rulare fermă concomitent cu reducerea emisiilor. Alte îmbunătățiri includ o gamă de noi tehnologii pentru siguranță, confort și utilitate, amintind aici sistemul de infotainment cu touchscreen de 8.0 inch și o serie de tehnologii de asistență  pentru șofer ce asigură o siguranță sporită.

 Noul Sorento este de asemenea disponibil în premieră în versiunea ‘GT-Line’, oferind cumpărătorilor un aspect sportiv și dinamica modelelor de performanță Kia GT, păstrând în același timp elementele de versatilitate, performanță și confort binecunoscute.

Stinger va fi diponibil în Europa începand din trimestrul patru al anului 2017
Kia Stinger va fi expus la Salonul Auto de la Frankfurt în specificațiile pentru Europa, marcând ultima sa apariție la un salon auto din Europa înainte de începerea comercializării începând cu cel de-al patrulea trimestru al anului 2017. Stinger va fi disponibil pentru Europa  în trei variante de motorizări: motorul pe benzină de 2.0 litri turbo, motorul diesel de 2.2 litri și motorul pe benzină V6, twin-turbo de 3.3 litri ce produce 370 CP.  Un gran turismo desăvârșit, modelul Stinger a fost conceput în Europa și este cea mai puternică mașină de producție și cu cea mai rapidă accelerație construită vreodată de Kia.

 

 


 

Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibi la www.kianewscenter.com.