Mergi la continut

Kia Motors va construi o fabricã de producție în India


- India oferã o oportunitate pentru creșterea industriei auto pe cea de-a cincea piațã din lume
- Construcția noii unitãți de producție din Andhra Pradesh este prevãzutã sã înceapã în trimestrul 4 al anului 2017
- Producția fabricii cu o capacitate anualã de 300,000 de unitãți va începe în 2019
- Noua fabricã Kia din India va beneficia de o investiție de 1.1 miliarde de dolari

 

(SEUL) 27 aprilie 2017 - Kia Motors a semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul statului Andhra Pradesh din India pentru a construi o nouã fabricã de producție în districtul Anantapur. Memorandum-ul a fost semnat astãzi în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în orașul Vijayawada, o zonã a capitalei din Andhra Pradesh la care au participat directori ai Kia Motors și primul ministru al Andhra Pradesh, Nara Chandrababu Naidu.

 

Construcția noii fabrici de producție Kia Motors, prima din India, cu o investiție de aproximativ 1.1 miliarde de dolari, va începe în ultimul semestru al anului 2017. Producția noii fabrici este estimatã sã înceapã în cea de a doua jumãtate a anului 2019 și va avea o capacitate de pânã la 300,000 de unitãți în fiecare an.

 

Kia intenționeazã sã producã la noua fabricã 2 modele strategice, un sedan compact și un SUV compact doar pentru piața din India. Fabrica se va întinde pe aproximativ 2.16 km2 / 536 acri și va cuprinde  unitãți pentru ștanțare, sudare, vopsire și asamblare. Suprafața va gãzdui de asemenea și numeroase unitãți ale furnizorilor companiei.

 

"Suntem încântați sã anunțãm ca cea mai nouã fabricã de producție Kia va fi aici, în Andhra Pradesh," a spus Han-Woo Park, Președinte al Kia Motors. "Noua noastrã fabricã din India ne va permite sã vindem autoturisme pe cea de-a cincea piațã ca mãrime din lume, dar sã putem oferi o flexibilitate mai mare la nivel global pentru Kia. Cererea la nivel mondial este din ce în ce mai mare pentru autoturismele Kia și acesta este ultimul nostru pas spre a deveni lider global pe piața auto."

 

Construcția noii fabrici de producție în India va permite Kia sã-și menținã poziția de a fi unul dintre brandurile cu cea mai rapidã creștere la nivel mondial din industria auto. Noua unitate din Anantapur va oferi companiei posibilitatea de a începe comercializarea modelelor sale în India și de a beneficia de o creștere a vânzãrilor atât la nivel local, cât și internațional.

 

Kia plãnuiește sã înceapã vânzarea autoturismelor pe plan local cãtre sfârșitul anului 2019, de îndatã ce va începe producția de masã în Anantapur. În plus, rețeaua de aprovizionare  precum și forța de muncã calificatã au constituit motive cheie pentru noua investiție Kia Motors.

 

India reprezintã piața auto cu cea mai rapidã dezvoltare dar și a cincea ca mãrime din lume, totalizând mai mult de 3.3 milioane de autoturisme noi vândute în 2016. Estimãrile aratã faptul cã India va deveni cea de a treia piațã auto ca mãrime pânã la sfârșitul anului 2020.