Mergi la continut

Productia Kia cee’d atinge un numar cu sapte cifre


- Un million de autoturisme Kia cee'd au fost construite în Europa începând din 2006
- Primul model Kia dezvoltat ºi produs în regiune
- cee'd recunoscut pentru declanºarea unei revoluþii calitative pentru Kia în Europa
- Noua gamã GT Line ºi motoarele cu capacitate redusã vor fi introduse cãtre sfârºitul acestui an

 

Frankfurt, 26 Mai 2015 - Autoturismul Kia cee'd cu numãrul 1,000,000 a fost produs de Kia Motors în Europa, constituind un punct de referinþã de la începerea producþiei în 2006. Kia cee'd a jucat un rol semnificativ în susþinerea creºterii ºi succesului Kia încã de la intrarea pe piaþa europeanã acum nouã ani.

 

Kia cee'd cu numãrul 1,000,000 ieºit de pe linia de producþie Kia din Europa a fost modelul performant cee'd GT hatchback în culoarea „White Pearl". Atât autoturismul cât ºi motorul sãu de 1.6 Litri T-GDI au fost produse în Slovacia - maºina fiind destinatã unui cumpãrator din Olanda.

 

 

 

 

Dezvoltat exclusiv pentru piaþa din Europa la fabrica ultra modernã din Zilina, Slovacia, Kia cee'd adunã peste 21% din totalul vânzãrilor Kia în Europa. Mai mult de 75,960 autoturisme au fost vândute în 2014, fãcând Kia cee'd cel de-al doilea cel mai bine vândut model al brandului Kia în Europa dupã renumitul SUV Sportage, produs, de asemenea, la Zilina.

 

Artur Martins, Vice Preºedinte al Departamentului Marketing al Kia Motors Europe, a comentat: "Kia cee'd a ajutat la poziþionarea Kia în Europa ca un producãtor de autoturisme foarte bune calitativ, bine concepute fiind unul din factorii cheie ce au stat la baza unei continue dezvoltãri ºi succesului în regiune. Aº dori sã-i felicit pe toþi colegii mei de la Kia Motors Slovacia pentru atingerea acestui ultim punct de referinþã ºi sã le mulþumesc milioanelor de cumpãrãtori care au fãcut acest model atât de popular."

 

Martins a adãugat: "Din momentul începerii producþiei în 2006, gama cee'd a parcurs un drum lung, cu modelele Sportswagon ºi pro_cee'd ce au extins familia cee'd ºi ne-au introdus în noi segmente ale pieþei. Modelele noastre performante GT lansate în 2013, au fost concepute pentru a crea emoþie cumpãrãtorului, urmãrind sã ofere un design extraordinar ºi o experienþã de condus încântãtoare. Planurile noastre de viitor pentru cee'd vor continua dezvoltarea acestui model care a constituit fundaþia pe care am construit succesul brandului Kia în Europa."

 

Spre sfârºitul acestui an, Kia va lansa în gamã, modelele GT Line, care combinã stilul ºi sportivitatea modelelor cee'd GT si pro_cee'd GT cu versatilitatea cee'd-ului convenþional. Specificaþiile noii linii GT Line vor fi disponibile pentru toþi cei trei membri ai familiei cee'd (modelele hatchback în cinci ºi trei uºi ºi modelul Sportswagon).

 

cee'd: un punct de cotiturã major în istoria Kia

Lansarea primei generaþii cee'd a marcat începutul unei noi ere pentru Kia în Europa, fiind primul model Kia conceput, proiectat ºi produs exclusiv în Europa. Proiectat la Centrul de design Kia din Frankfurt, cee'd a depãºit aºteptãrile clienþilor Kia ºi a atras clienþii europeni care nu luaserã încã în considerare brandul Kia.

 

Numele cee'd evidenþiazã originile sale Europene, cu un indicativ de cod al modelului ce semnificã angajamentul Kia pe continent. Indicativul ‘ED' înseamnã ‘European Design' în timp ce indicativul ‘CE' simbolizeazã conceperea, proiectarea ºi producerea în ºi pentru Comunitatea Europeanã.

 

646,305 unitãþi ale primei generaþii cee'd au fost produse în perioada 2006-2012. Cea de-a doua generaþie ºi-a gãsit 353,695 cumpãrãtori în Europa oferind o calitate crescutã, interior de clasã, un design exterior uimitor ºi o gamã largã de motoare eficiente. Ca orice alt autoturism Kia vândut în Europa, modelul cee'd beneficiazã de garanþia unicã de 7 ani, 150.000 km.

 

Anul trecut, Kia a produs peste 323,000 autoturisme ºi 493,000 motoare în Slovacia, reprezentând un record de 12 luni pentru companie. Kia Motors Slovacia are un numãr de 3,800 de angajaþi ce lucreazã în trei schimburi în fabrica ultramodernã de la Zilina.

 

De la începerea producþiei, popularul model Kia cee'd a adunat jumãtate din producþia totalã, urmat de Sportage ºi Venga. Modelele Kia produse în fabrica din Slovacia sunt exportate în 76 pieþe globale, cu majoritatea autoturismelor destinate cumpãrãtorilor din Europa ºi Rusia. Din 2006, Rusia a adunat peste 20% din vânzãrile totale ale modelului cee'd (207,597) în timp ce autoturismul a devenit foarte popular în UK (102,858) ºi Germania (99,080).