Mergi la continut

Kia a atins cifra de 3 milioane de mașini produse în Europa


- Aproape jumătate din mașinile vândute în Europa sunt produse la fabrica din Zilina, Slovacia
- Din 3 milioane de mașini produse la Zilina, 1.4 milioane de unități au fost Sportage și 1.3 milioane cee’d
- Mașina cu numărul 3.000.000 este un Kia cee’d și va ajunge la un client în Islanda

Începând cu anul 2006, Kia a produs la fabrica sa din Zilina, Slovacia, 3 milioane de mașini, dintre care 1.4 milioane de unități au fost Kia Sportage și 1.3 milioane Kia cee’dUnitatea cu numărul 3 milioane este un Kia cee'd în varianta hatchback cu 5 uși și versiunea de echipare GT-Line, propulsată de un motor T-GDi de 1.0 litri și va ajunge la un client din Islanda.

De la începerea producției în anul 2006, uzina de la Zilina a produs 1.3 milioane de unități cee'd, inclusiv variantele cee’d Sportswagon și pro_cee’d, iar din 2013 tot aici se produc și versiunile de performanță cee’d GT și pro_cee’d GT. Dintre toate modelele produse la uzina din Slovacia, cel mai popular model al constructorului coreean este Sportage: SUV-ul a acumulat aproximativ 1.4 milioane de unități vândute de la lansarea producției în 2007, dintre care aproape 500.000 de unități au fost alocate generației actuale, a cărei producție a început spre finalul anului 2015.

De asemenea, fabrica de la Zilina produce și motoare, până în prezent numărul total al acestora depășind 4 milioane de unități. Astfel, aici se produc motoare pe benzină MPI de 1.4 litri, GDI de 1.6 litri și T-GDi de 1.6 litri, dar și propulsoarele diesel CRDi de 1.4, 1.6 și 1.7 litri. Tot aici se va produce și noul motor diesel U3 de 1.6 litri, care va fi disponibil inclusiv pe noua generație Kia Ceed.

În 2017, au ieșit de pe liniile de fabricație ale uzinei de la Zilina 335.600 de vehicule și 539.987 de motoare, Kia exportând produse către 80 de țări din întreaga lume. Cel mai popular a fost propulsorul CRDi de 1.7 litri.

 


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.