Mergi la continut

Conceptul Kia Proceed dezvăluit înainte de premiera mondială de la Frankfurt


- Hot hatch-ul prezintă un nou tip de caroserie pentru Kia
- Cu o înălțime mică, aerodinamic și ușor - conceptul este caracterizat de o linie zveltă a acoperișului, proporții bine definite și un aspect compact
- ‘Luminline’ - Caracteristică unică a designului exterior: un contur iluminat al geamurilor
- Sugestii de design ale următoarei generații cee’d

 

Frankfurt, 7 Septembrie 2017 - Kia Motors a dezvăluit imagini noi ale conceptului Proceed. Noul concept Kia va avea premiera mondială la ediția din 2017 a Salonului Auto de la Frankfurt, în 12 Septembrie.

 

Proiectat la centrul de design Kia din Frankfurt, aflat la doar 500 de metri de locul unde va fi prezentat oficial, conceptul Proceed oferă indicii despre cum ar putea arăta viitoarea generație cee’d.

 

Conceptul prezintă un tip de caroserie nouă pentru Kia. Hot hatch-ul extins păstrează stilul atletic al modelului curent pro_cee’d, combinând uimitoarea prezență vizuală cu versatilitatea de zi de zi a vehicului. Reproiectat și re-imaginat pentru o nouă generație de șoferi, avansează o viziune îndrăzneață pentru un potențial membru al următoarei generații a familiei cee’d.

 

 

Gregory Guillaume, Designer Șef pentru Europa al Kia Motors, comentează: "Având mulți șoferi europeni care caută modele alternative de performanță la hot hatch-urile în trei uși, am început să ne gândim la un model diferit pentru familia cee’d. Conceptul Proceed reprezintă o viziune nouă și îndrăzneață întruchipând modul în care ar putea fi revitalizat și reîncarnat vibrantul model pro_cee’d pentru o nouă generație de șoferi care își doresc performanță."

 

Cu o înălțime mică, aerodinamic și ușor, linia zveltă a acoperișului, proporțiile bine definite și aspectul compact ale conceptului Proceed sunt indicii ale agilității absolute. Silueta autoturismului este completată de o serie de indicii distinctive de design. Conturul dinamic al geamurilor laterale urmează linia plafonului până la haion, în timp ce uimitoarea ‘aripă de rechin’ - ce completează logo-ul GT - consolidează lipsa stâlpilor B. Benzile laterale amplifică talia subțire a conceptului Proceed și conferă un aspect puternic spatelui mașinii. Aceasta rulează pe jante de aliaj din aluminiu de 20’’ cu șase spițe.

 

În timp ce luminile de zi au devenit un element cheie în identitatea unei mașini, conceptul Proceed folosește luminile într-un alt mod. Conceptul prezintă caracteristica ‘Luminline’ - un contur iluminat al geamurilor care întâmpină șoferul pe măsură ce se apropie de mașină. Această caracteristică este folosită ca un identificator vizual nocturn puternic pentru conceptul Proceed, evidențiindu-i aspectul.

 

 

Postura și proporțiile pot părea noi, dar conceptul Proceed prezintă multe din motivele de design Kia, deja familiare acum. Grila simbol ‘nas de tigru’, capota sculptată inspirată din modelul Stinger, parbrizul crenelat, plafonul vitrat pe toată lungimea sa și amestecul inimitabil de zone curbate ale suprafeței caroseriei. Astfel, cu fiecare element al său, conceptul Proceed este cu adevărat un autoturism modern Kia.

 

Conceptul este finisat cu o vopsea ‘Lava Red’. Aceasta a fost creată combinând multiple straturi de negru aplicate manual, argintiu cu efect cromat și un lac roșu pentru a conferi un finisaj lucios, strălucitor.

 

Kia va dezvălui conceptul Proceed pe 12 Septembrie la standul Kia, localizat în Sala numărul 9 a centrului expozițional din Messe, Frankfurt.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Motors Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Motors Europe
Kia Motors Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Motors Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 30 de piețe de comercializare din Europa.

Despre Kia Motors Corporation
Kia Motors Corporation (www.kia.com) - un producător auto de clasă mondială a fost fondată în 1944 fiind cel mai vechi producător de vehicule cu motor din Coreea. Cele peste 3 milioane de autoturisme Kia sunt produse anual în 14 fabrici de producție și asamblare din cinci țări și sunt comercializate printr-o rețea de distribuitori și dealeri ce acoperă aproximativ 180 de țări. Astăzi, Kia are peste 51,000 de angajați la nivel mondial și venituri anuale de peste 45 miliarde USD. Este sponsorul principal al turneului de tenis Australian Open și partenerul auto oficial al FIFA - organismul de conducere al FIFA World Cup™. Sloganul brand-ului Kia Motors Corporation - "The Power to Surprise” (Puterea de a surprinde) - reprezintă angajamentul global al companiei de a surprinde prin experiențe incitante ce depășesc orice așteptare.


Pentru mai multe informații despre Kia Motors și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibi la www.kianewscenter.com.