Kia dezvăluie noul Rio înainte de premiera de la Salonul Auto de la Paris

(SEOUL) 1 Septembrie 2016 - Cea de-a patra generație Kia Rio, complet nouă, va avea premiera mondială pe 29 septembrie, la ediția 2016 a Salonului Auto de la Paris. Cu un aspect fluent atât la exterior cât și la interior, noul Rio este prezentat pentru prima dată la nivel mondial astăzi printr-un set exclusiv de imagini.

 

 

Designul noului Kia Rio a fost condus de către centrele de design Kia din Germania și California, în strânsă colaborare cu centrul global de design din Namyang, Coreea. Apariția noului Rio este definită de liniile drepte și suprafețele netede, oferind autoturismului un aspect distinctiv ce conferă încredere.

 

Design exterior evoluat
În partea frontală, noul Rio poartă ultima evoluție a grilei Kia ‘tiger-nose’, acum mai subțire în înălțime și mai întinsă în partea frontală a mașinii. De asemenea, farurile cu funcție integrată bi xenon, mai subțiri și mai bine desenate decât cele ale predecesorului său dispun de noi lumini LED în formă de U. Modificările părții frontale a autoturismului, ce includ poziționarea luminilor de ceață în exteriorul barei de protecție, sunt gândite pentru a conferi mai multa putere aspectului general.

 

 

În profil, cea de-a patra generație Kia Rio este mai lungă, cu o postură mai echilibrată grație capotei mai lungi, ampatamentului crescut cu 10 mm (până la 2,580 mm), montantului C mai subțire și mai vertical, precum și posteriorului mai scurt. Per total, noul autoturism este cu 15 mm mai lung decât predecesorul său (acum având 4,065 mm lungime) și cu 5 mm mai scund în înălțime (1,450 mm). Liniile drepte, bine definite se întind pe toată lungimea autoturismului, oferindu-i un aspect mai puternic și confident.

 

 

Interior modern, orientat către șofer
Noul Kia Rio va oferi șoferilor un spațiu interior cu un design modern, cu o planșă de bord mai ergonomică decât cea a predecesorului său.

 

Ca și exteriorul, liniile drepte se întind pe toată lațimea planșei de bord, oferind cabinei un aspect mai mare și senzația de spațiu pentru toți ocupanții.

 

Planșa de bord este acum orientată către șofer, având în centrul său nou sistem infotainment, interfața ‘plutitoare’ HMI (human-machine interface), ce dispune de un touchscreen de mare rezoluție ce echipează sistemul audio, de navigație și sistemul de conectivitate al noului Rio. Noua interfață HMI a permis reducerea numărului de butoane existente pe consola centrală.

 

 

Noul Rio este disponibil în varianta de tapițerie din stofă de culoare neagră sau gri sau în varianta de tapițerie din piele artificială neagră sau gri. De asemenea este disponibil și un pachet de echipare, numit ‘Red Pack’, ce oferă cumpărătorilor o tapițerie din piele artificială în combinația negru cu roșu.

 

Producția va începe la sfârșitul anului 2016
Noul Kia Rio va oferi cumpărătorilor un practicalitate la cel mai înalt nivel, cele mai noi tehnologii de siguranță și conectivitate, precum și un nivel de manevrabilitate și condus mai captivant.

Kia Rio este cel mai vândut model la nivel global al producătorului coreean, cu mai mult de 473,000 de unități vândute în 2015. Producția noii generații va începe la sfârșitul anului 2016 pentru Europa, calendarul începerii producției pentru celelalte regiuni urmând să fie anunțat cât mai aproape de data lansării.

Conferința de presă Kia de la Salonul Auto de la Paris va începe în data de 29 septembrie, la ora locală 14:45. Standul Kia va fi localizat în Sala 3, Paris Expo Porte de Versailles.