Mergi la continut

Noul Kia Rio "Masina Anului 2012 in Romania"


 

- Noul Kia Rio reprezinta nu doar o evolutie, ci o revolutie fata de modelul anterior, iar acest lucru a fost certificat ieri si de membrii juriului Asociatiei Presei Auto din Romania, care au acordat modelului Kia Rio titlul de "Masina Anului 2012 in Romania".
- Competitia Masina Anului in Romania a ajuns la cea de-a 13-a editie

 

Asociatia Presei Auto din Romania (APAR) a decernat modelului Kia Rio prestigiosul trofeu "Masina Anului 2012 in Romania", la finalul celei de-a 13-a editii a acestui concurs, inceput in 1999 (editia din 2002 nu s-a tinut). Toti cei 15 de membri ai juriului, reputati ziaristi si editori din presa auto romaneasca, acoperind toata aria mass-media (TV, radio, ziare, reviste) au ales, prin voturile exprimate, modelul Kia Rio, tinand cont de urmatoarele criterii:
- reprezentativitatea pe piata romaneasca
- design
- confort
- siguranta
- costuri de exploatare si intretinere
- manevrabilitate
- impact asupra mediului
- pret

 

 

Un ultim drive-test cu toate vehiculele inscrise in competitie a fost efectuat de membri juriului chiar 8.12.2012.

 

 


Clasament final:
locul 1: Kia Rio – 162 puncte
locul 2: Ford Focus – 134 puncte
locul 3: Hyundai Elantra – 114 puncte
Cele 10 modele ajunse in finala sunt: Chevrolet Aveo, BMW seria 1, Citroen C4, Ford Focus, Kia Rio, Hyundai Elantra, Nissan Micra, Peugeot 508, Land Rover Evoque si Toyota Yaris.Prezent la Conferinta de presa organizata de APAR cu ocazia acordarii titlului de "Masina Anului 2012 in Romania", Dan Chitaru, presedinte al Kia Romauto, distribuitor autorizat Kia în România, a declarat: "Suntem foarte mândri si onorati de acest rezultat . Pentru noi este o dovada a evolutiei pe care brandul Kia a realizat-o în ultimii ani. Luand titlul „Masina Anului 2012 în România" pentru a doua oara - dupa performanta din 2008 a lui ceed - putem afirma ca firma noastra a reusit sa comunice presei auto românesti performantele modelor KIA în context national. Victoria de azi în fata unei concurete extraordinare ne face sa ne concentram cu mare atentie pentru anul viitor. Tin sa felicit pe toti participantii din finala si sa multumesc membrilor juriului APAR "