Kia Motors va construi o fabrică de producție în India

- India oferă o oportunitate pentru creșterea industriei auto pe cea de-a cincea piață din lume
- Construcția noii unități de producție din Andhra Pradesh este prevăzută să înceapă în trimestrul 4 al anului 2017
- Producția fabricii cu o capacitate anuală de 300,000 de unități va începe în 2019
- Noua fabrică Kia din India va beneficia de o investiție de 1.1 miliarde de dolari

 

(SEUL) 27 aprilie 2017 - Kia Motors a semnat un memorandum de înțelegere cu guvernul statului Andhra Pradesh din India pentru a construi o nouă fabrică de producție în districtul Anantapur. Memorandum-ul a fost semnat astăzi în cadrul unei ceremonii ce a avut loc în orașul Vijayawada, o zonă a capitalei din Andhra Pradesh la care au participat directori ai Kia Motors și primul ministru al Andhra Pradesh, Nara Chandrababu Naidu.

 

Construcția noii fabrici de producție Kia Motors, prima din India, cu o investiție de aproximativ 1.1 miliarde de dolari, va începe în ultimul semestru al anului 2017. Producția noii fabrici este estimată să înceapă în cea de a doua jumătate a anului 2019 și va avea o capacitate de până la 300,000 de unități în fiecare an.

 

Kia intenționează să producă la noua fabrică 2 modele strategice, un sedan compact și un SUV compact doar pentru piața din India. Fabrica se va întinde pe aproximativ 2.16 km2 / 536 acri și va cuprinde  unități pentru ștanțare, sudare, vopsire și asamblare. Suprafața va găzdui de asemenea și numeroase unități ale furnizorilor companiei.

 

"Suntem încântați să anunțăm ca cea mai nouă fabrică de producție Kia va fi aici, în Andhra Pradesh," a spus Han-Woo Park, Președinte al Kia Motors. "Noua noastră fabrică din India ne va permite să vindem autoturisme pe cea de-a cincea piață ca mărime din lume, dar să putem oferi o flexibilitate mai mare la nivel global pentru Kia. Cererea la nivel mondial este din ce în ce mai mare pentru autoturismele Kia și acesta este ultimul nostru pas spre a deveni lider global pe piața auto."

 

Construcția noii fabrici de producție în India va permite Kia să-și mențină poziția de a fi unul dintre brandurile cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial din industria auto. Noua unitate din Anantapur va oferi companiei posibilitatea de a începe comercializarea modelelor sale în India și de a beneficia de o creștere a vânzărilor atât la nivel local, cât și internațional.

 

Kia plănuiește să înceapă vânzarea autoturismelor pe plan local către sfârșitul anului 2019, de îndată ce va începe producția de masă în Anantapur. În plus, rețeaua de aprovizionare  precum și forța de muncă calificată au constituit motive cheie pentru noua investiție Kia Motors.

 

India reprezintă piața auto cu cea mai rapidă dezvoltare dar și a cincea ca mărime din lume, totalizând mai mult de 3.3 milioane de autoturisme noi vândute în 2016. Estimările arată faptul că India va deveni cea de a treia piață auto ca mărime până la sfârșitul anului 2020.