Productia Kia cee’d atinge un numar cu sapte cifre

- Un million de autoturisme Kia cee'd au fost construite în Europa începând din 2006
- Primul model Kia dezvoltat și produs în regiune
- cee'd recunoscut pentru declanșarea unei revoluții calitative pentru Kia în Europa
- Noua gamă GT Line și motoarele cu capacitate redusă vor fi introduse către sfârșitul acestui an

 

Frankfurt, 26 Mai 2015 - Autoturismul Kia cee'd cu numărul 1,000,000 a fost produs de Kia Motors în Europa, constituind un punct de referință de la începerea producției în 2006. Kia cee'd a jucat un rol semnificativ în susținerea creșterii și succesului Kia încă de la intrarea pe piața europeană acum nouă ani.

 

Kia cee'd cu numărul 1,000,000 ieșit de pe linia de producție Kia din Europa a fost modelul performant cee'd GT hatchback în culoarea „White Pearl". Atât autoturismul cât și motorul său de 1.6 Litri T-GDI au fost produse în Slovacia - mașina fiind destinată unui cumpărator din Olanda.

 

 

 

 

Dezvoltat exclusiv pentru piața din Europa la fabrica ultra modernă din Zilina, Slovacia, Kia cee'd adună peste 21% din totalul vânzărilor Kia în Europa. Mai mult de 75,960 autoturisme au fost vândute în 2014, făcând Kia cee'd cel de-al doilea cel mai bine vândut model al brandului Kia în Europa după renumitul SUV Sportage, produs, de asemenea, la Zilina.

 

Artur Martins, Vice Președinte al Departamentului Marketing al Kia Motors Europe, a comentat: "Kia cee'd a ajutat la poziționarea Kia în Europa ca un producător de autoturisme foarte bune calitativ, bine concepute fiind unul din factorii cheie ce au stat la baza unei continue dezvoltări și succesului în regiune. Aș dori să-i felicit pe toți colegii mei de la Kia Motors Slovacia pentru atingerea acestui ultim punct de referință și să le mulțumesc milioanelor de cumpărători care au făcut acest model atât de popular."

 

Martins a adăugat: "Din momentul începerii producției în 2006, gama cee'd a parcurs un drum lung, cu modelele Sportswagon și pro_cee'd ce au extins familia cee'd și ne-au introdus în noi segmente ale pieței. Modelele noastre performante GT lansate în 2013, au fost concepute pentru a crea emoție cumpărătorului, urmărind să ofere un design extraordinar și o experiență de condus încântătoare. Planurile noastre de viitor pentru cee'd vor continua dezvoltarea acestui model care a constituit fundația pe care am construit succesul brandului Kia în Europa."

 

Spre sfârșitul acestui an, Kia va lansa în gamă, modelele GT Line, care combină stilul și sportivitatea modelelor cee'd GT si pro_cee'd GT cu versatilitatea cee'd-ului convențional. Specificațiile noii linii GT Line vor fi disponibile pentru toți cei trei membri ai familiei cee'd (modelele hatchback în cinci și trei uși și modelul Sportswagon).

 

cee'd: un punct de cotitură major în istoria Kia

Lansarea primei generații cee'd a marcat începutul unei noi ere pentru Kia în Europa, fiind primul model Kia conceput, proiectat și produs exclusiv în Europa. Proiectat la Centrul de design Kia din Frankfurt, cee'd a depășit așteptările clienților Kia și a atras clienții europeni care nu luaseră încă în considerare brandul Kia.

 

Numele cee'd evidențiază originile sale Europene, cu un indicativ de cod al modelului ce semnifică angajamentul Kia pe continent. Indicativul ‘ED' înseamnă ‘European Design' în timp ce indicativul ‘CE' simbolizează conceperea, proiectarea și producerea în și pentru Comunitatea Europeană.

 

646,305 unități ale primei generații cee'd au fost produse în perioada 2006-2012. Cea de-a doua generație și-a găsit 353,695 cumpărători în Europa oferind o calitate crescută, interior de clasă, un design exterior uimitor și o gamă largă de motoare eficiente. Ca orice alt autoturism Kia vândut în Europa, modelul cee'd beneficiază de garanția unică de 7 ani, 150.000 km.

 

Anul trecut, Kia a produs peste 323,000 autoturisme și 493,000 motoare în Slovacia, reprezentând un record de 12 luni pentru companie. Kia Motors Slovacia are un număr de 3,800 de angajați ce lucrează în trei schimburi în fabrica ultramodernă de la Zilina.

 

De la începerea producției, popularul model Kia cee'd a adunat jumătate din producția totală, urmat de Sportage și Venga. Modelele Kia produse în fabrica din Slovacia sunt exportate în 76 piețe globale, cu majoritatea autoturismelor destinate cumpărătorilor din Europa și Rusia. Din 2006, Rusia a adunat peste 20% din vânzările totale ale modelului cee'd (207,597) în timp ce autoturismul a devenit foarte popular în UK (102,858) și Germania (99,080).