Kia este onorată cu trei premii iF Design Awards 2017

- Kia Optima Sportswagon, Niro și noul Rio primesc premiul iF Design

- Împreună cu ultimele 3 premii, Kia adună în total 12 premii iF design

- Noul Rio va fi pus în vânzare în Europa în cursul trimestrului I

 

(SEUL) 7 Februarie 2017 - Kia a câștigat trei prestigioase premii iF Design pentru designul remarcabil al ultimelor sale vehicule. Crossover-ul hibrid Niro, Optima Sportswagon și noul Rio supermini au primit premii pentru designul de produs.

 

2017 reprezinta al optulea an consecutiv în care Kia primește cel puțin un premiu iF Design. Împreună cu ultimele 3 premii, Kia adună în total 12 premii iF design pentru modelele sale.

 

Peter Schreyer, Președinte și Designer Șef al Kia Motors Corporation, comentează: "Aceste ultime premii iF Design reprezintă recunoașterea pentru extraordinarele noastre echipe de design. Toate cele trei modele, la a căror realizare au cooperat îndeaproape centrele de design Kia din Coreea, Germania și Statele Unite sunt foarte importante pentru brandul nostru. Cu modelele Niro și Optima Sportswagon, Kia a pătruns în zone de piață noi, marcând o poziție distinctă în ambele segmente prin designul inovativ și atractiv. Cu noua generație a modelului Rio am oferit unuia dintre cele mai vândute modele ale noastre o schimbare semnificativă, un caracter mai matur."

 

Kia Niro combină avantajele practice ale unui crossover compact cu aspectul elegant diferențiindu-l astfel de multe dintre modelele hibride conservatoare, oferind autoturismului o prezență unică ca primul crossover hibrid din lume.

 

 

Kia Optima Sportswagon, primul tourer de segment D produs de Kia și proiectat exclusiv pentru piața europeană, oferă un design exterior uimitor și un interior de calitate superioară la toate acestea adăugându-se eleganță și practicalitate.

 

 

Noul Rio, cel de-al treilea câștigător Kia al premiului iF Design va fi pus în vânzare în Europa în acest trimestru oferind clienților un nou design, mai îndrăzneț precum și un interior modern, ce include ultimele tehnologii de infotainment și siguranță.

 

 

Premiile iF Design 2017: peste 5,500 produse din 59 de țări
Încă de la lansarea ce a avut loc în anul 1953, premiul iF Design a devenit unul dintre cele mai importante premii la nivel global ce certifică excelența în design. Originea acestui premiu provine din târgurile de design ale produselor industriale ‘Formgerechte Industrieerzeugnisse’ (Good Industrial Design) inițiate de Hannover Messe și acum reprezintă una dintre cele mai mari competiții de design din lume.

 

Premiul iF Design are șapte categorii (Product, Packaging, Communication and Service Design, Architecture, Interior Design and Professional Concepts). Noile modele Kia au fost onorate cu acest premiu în categoria Product Design. În 2017, s-au înscris companii din 59 de țări iar 5,575 de produse au fost jurizate de către un juriu internațional format din 58 de experți în design.

 

Ceremonia oficială a decernării premiilor iF Design 2017 va avea loc în data de 10 martie 2017 la centrul BMW Welt din Munchen. O parte din produsele premiate vor fi expuse la expoziția iF Design ce va avea loc la Hamburg's HafenCity. În plus, toate premiile pot fi văzute pe site-ul iF Design, www.ifdesign.de dar și pe aplicația de smartphone ‘iF design’.