Mergi la continut

Kia deschide oficial în Mexic o unitate de producție


- Marea Ceremonie de deschidere a noii unitãți de producție din Mexic

- A șasea unitate de producție Kia reprezintã o investiție de 3 miliarde USD

- Capacitatea anualã de producție va ajunge la 400.000 de unitãți; capacitatea Kia de producție va ajunge la nivel mondial la 3,56 milioane de unitãți

- 14.000 de locuri de muncã urmeazã a fi create pânã la sfârșitul anului 2017, cu viitoare investiții CSR planificate pentru regiune

- Noul Kia Rio va fi produs in fabrica in 2017

 

(SEOUL) 8 septembrie 2016 – Kia Motors a deschis oficial astãzi, în Mexic, noua sa unitate de producție, în cadrul unei ceremonii de deschidere la care au participat peste 500 de persoane.

 

Construcția noii unitãți de producție Kia, situatã în Pesquería, în partea nordicã a Mexicului, regiunea Nuevo Leon, a început în octombrie 2014. Fabrica - a șasea unitate de producție Kia - reprezinta o investitie Kia de 3 miliarde de USD.

 

 

La ceremonia care a avut loc în atelierul de asamblare al uzinei, au participat Secretarul Economiei din Mexic, dl. Ildefonso Guajardo Villarreal, Guvernatorul statului Nuevo Léon, Jaime Rodríguez Calderón și Primarul din Pesqueria, Miguel Ángel Lozano Munguía. Din delegația din Coreea, de aprox. 100 de vizitatori, au facut parte Președintele Hyundai Motor Group, dl. Mong-Koo Chung si Vice-Presedintele si CEO Kia Motors Corporation, dl. Hyoung-Keun Lee.

 

"Noua fabricã din Mexic reprezintã urmãtorul pas ambițios al Kia Motors de a deveni unul dintre cei mai importanți producãtori auto din lume," a spus Mong-Koo Chung, Președintele Hyundai Motor Group, in timpul discursului sãu din cadrul ceremoniei. “Designul inovativ și calitatea de clasã mondialã pe care o au mașinile produse la uzina Kia Motors Mexic va fi îmbrațișat de cãtre clienții noștri fideli nu numai de aici, din Mexic, dar, și din țãrile care fac export din America Latinã și America de Nord."

 

 

Kia își extinde capacitatea de producție la nivel mondial

Noua fabricã de producție Kia va avea o capacitate anualã de producție de 400.000 de unitãți, iar capacitatea de productie a brandului coreean va creste la nivel mondial pânã la 3,56 milioane de vehicule. Producția a început în mai 2016, fabrica din Mexic oferind companiei o nouã bazã de producție pentru segmentul C, modelul Kia Forte (cunoscut sub numele de "Cerato" pe unele piețe). Incepand cu anul 2017, fabrica va produce cea de-a patra generație din segmentul B, noul Kia Rio, care va avea premiera mondialã pe 29 septembrie 2016, la Salonul Auto de la Paris - Mondial de l'Automobile.

 

Pe lângã aprovizionarea pieței locale mexicane, pentru atingerea cotei de piata de 5% pânã în 2020, la care Kia țintește, 80% din producția fabricii este destinatã numeroaselor țãri din regiune, inclusiv SUA și alte piețe din America Latinã – unde se așteaptã o creștere a cererii de autoturisme Kia. Fabrica funcționeazã în prezent intr-un singur schimb, producând aproximativ 100.000 de masini pe an și este capabilã sã producã o mașinã la fiecare 53 de secunde (68 de unitãți pe orã). Începând din anul 2017, fabrica va funcționa în 3 schimburi, ajungând la o capacitate de producție de 300.000 de unitãți, iar pânã la sfârșitul anului 2018 Kia se așteaptã ca fabrica sã funcționeze la capacitate maximã de productie de 400.000 de unitati functionand tot in trei schimburi.

 

 

Noua fabricã este o unitate integratã de producție de automobile de ultimã generație, cu 420 de roboți pentru automatizarea caroseriei și secțiilor de vopsire, precum și linia de asamblare. În același timp, a fost creat un nou centru de control al calitãții în vederea asigurãrii fabricãrii autoturismelor la cele mai înalte standarde. Ca etapa finalã a procesului de producție are loc evaluarea avansatã a calitãții componentelor, controlul calitãții realizându-se în tandem cu furnizorii Kia, permițând tuturor pãrților sã beneficieze de orice constatãri legate de calitate.

 

 

14.000 de locuri de munca vor fi create, finantarea activitatilor CSR in regiune

Un numãr semnificativ de noi locuri de muncã sunt create la fabrica. Pânã la sfârșitul anului 2017, aproximativ 14.000 de muncitori vor fi angajați de fabrica Kia Motors Mexic si de firmele furnizoare.

Fabrica este prevãzutã, de asemenea, cu un centru de training pentru muncitorii care lucreaza la linia de asamblare. Acest centru va conduce în viitor, la apariția de noi  oportunitãți de formare profesionalã avansatã în viitor.

 

 

Unitatea de producție Kia Motors Mexic va investi, de asemenea, aproximativ 1 milion de USD anual in CSR, pentru cetãțenii locali ai Pesquería. Aceste activitãți vor include donarea de vehicule organizatiilor publice de securitate, suport pentru gospodãriile cu venituri mici și crearea de facilitãți educaționale și burse.

 

Despre Kia Motors Corporation
KIA MOTORS CORPORATION (www.kia.com) – compania a fost fondata in 1944 si este cel mai vechi producãtor coreean de autovehicule. Peste 3 milioane de autovehicule sunt produse anual în cele 14 unitãþi de producþie ºi asamblare, localizate în 5 þãri ºi cu o reþea de distribuþie acoperind 180 de þãri în lume. Kia are astãzi peste 50.000 de angajaþi in intreaga lume ºi un venit anual de aproape 44 miliarde USD. Este sponsor principal al turneului de tenis Australian Open si partener auto FIFA – organismul care guverneaza FIFA World Cup™. Sloganul Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" (“Puterea de a surprinde“) reprezintã angajamentul de a depãºi aºteptãrile clienþilor din lumea întreagã prin inovaþii în materie de design, tehnologie ºi comunicare.