Kia deschide oficial în Mexic o unitate de producție

- Marea Ceremonie de deschidere a noii unități de producție din Mexic

- A șasea unitate de producție Kia reprezintă o investiție de 3 miliarde USD

- Capacitatea anuală de producție va ajunge la 400.000 de unități; capacitatea Kia de producție va ajunge la nivel mondial la 3,56 milioane de unități

- 14.000 de locuri de muncă urmează a fi create până la sfârșitul anului 2017, cu viitoare investiții CSR planificate pentru regiune

- Noul Kia Rio va fi produs in fabrica in 2017

 

(SEOUL) 8 septembrie 2016 – Kia Motors a deschis oficial astăzi, în Mexic, noua sa unitate de producție, în cadrul unei ceremonii de deschidere la care au participat peste 500 de persoane.

 

Construcția noii unități de producție Kia, situată în Pesquería, în partea nordică a Mexicului, regiunea Nuevo Leon, a început în octombrie 2014. Fabrica - a șasea unitate de producție Kia - reprezinta o investitie Kia de 3 miliarde de USD.

 

 

La ceremonia care a avut loc în atelierul de asamblare al uzinei, au participat Secretarul Economiei din Mexic, dl. Ildefonso Guajardo Villarreal, Guvernatorul statului Nuevo Léon, Jaime Rodríguez Calderón și Primarul din Pesqueria, Miguel Ángel Lozano Munguía. Din delegația din Coreea, de aprox. 100 de vizitatori, au facut parte Președintele Hyundai Motor Group, dl. Mong-Koo Chung si Vice-Presedintele si CEO Kia Motors Corporation, dl. Hyoung-Keun Lee.

 

"Noua fabrică din Mexic reprezintă următorul pas ambițios al Kia Motors de a deveni unul dintre cei mai importanți producători auto din lume," a spus Mong-Koo Chung, Președintele Hyundai Motor Group, in timpul discursului său din cadrul ceremoniei. “Designul inovativ și calitatea de clasă mondială pe care o au mașinile produse la uzina Kia Motors Mexic va fi îmbrațișat de către clienții noștri fideli nu numai de aici, din Mexic, dar, și din țările care fac export din America Latină și America de Nord."

 

 

Kia își extinde capacitatea de producție la nivel mondial

Noua fabrică de producție Kia va avea o capacitate anuală de producție de 400.000 de unități, iar capacitatea de productie a brandului coreean va creste la nivel mondial până la 3,56 milioane de vehicule. Producția a început în mai 2016, fabrica din Mexic oferind companiei o nouă bază de producție pentru segmentul C, modelul Kia Forte (cunoscut sub numele de "Cerato" pe unele piețe). Incepand cu anul 2017, fabrica va produce cea de-a patra generație din segmentul B, noul Kia Rio, care va avea premiera mondială pe 29 septembrie 2016, la Salonul Auto de la Paris - Mondial de l'Automobile.

 

Pe lângă aprovizionarea pieței locale mexicane, pentru atingerea cotei de piata de 5% până în 2020, la care Kia țintește, 80% din producția fabricii este destinată numeroaselor țări din regiune, inclusiv SUA și alte piețe din America Latină – unde se așteaptă o creștere a cererii de autoturisme Kia. Fabrica funcționează în prezent intr-un singur schimb, producând aproximativ 100.000 de masini pe an și este capabilă să producă o mașină la fiecare 53 de secunde (68 de unități pe oră). Începând din anul 2017, fabrica va funcționa în 3 schimburi, ajungând la o capacitate de producție de 300.000 de unități, iar până la sfârșitul anului 2018 Kia se așteaptă ca fabrica să funcționeze la capacitate maximă de productie de 400.000 de unitati functionand tot in trei schimburi.

 

 

Noua fabrică este o unitate integrată de producție de automobile de ultimă generație, cu 420 de roboți pentru automatizarea caroseriei și secțiilor de vopsire, precum și linia de asamblare. În același timp, a fost creat un nou centru de control al calității în vederea asigurării fabricării autoturismelor la cele mai înalte standarde. Ca etapa finală a procesului de producție are loc evaluarea avansată a calității componentelor, controlul calității realizându-se în tandem cu furnizorii Kia, permițând tuturor părților să beneficieze de orice constatări legate de calitate.

 

 

14.000 de locuri de munca vor fi create, finantarea activitatilor CSR in regiune

Un număr semnificativ de noi locuri de muncă sunt create la fabrica. Până la sfârșitul anului 2017, aproximativ 14.000 de muncitori vor fi angajați de fabrica Kia Motors Mexic si de firmele furnizoare.

Fabrica este prevăzută, de asemenea, cu un centru de training pentru muncitorii care lucreaza la linia de asamblare. Acest centru va conduce în viitor, la apariția de noi  oportunități de formare profesională avansată în viitor.

 

 

Unitatea de producție Kia Motors Mexic va investi, de asemenea, aproximativ 1 milion de USD anual in CSR, pentru cetățenii locali ai Pesquería. Aceste activități vor include donarea de vehicule organizatiilor publice de securitate, suport pentru gospodăriile cu venituri mici și crearea de facilități educaționale și burse.

 

Despre Kia Motors Corporation
KIA MOTORS CORPORATION (www.kia.com) – compania a fost fondata in 1944 si este cel mai vechi producător coreean de autovehicule. Peste 3 milioane de autovehicule sunt produse anual în cele 14 unități de producție și asamblare, localizate în 5 țări și cu o rețea de distribuție acoperind 180 de țări în lume. Kia are astăzi peste 50.000 de angajați in intreaga lume și un venit anual de aproape 44 miliarde USD. Este sponsor principal al turneului de tenis Australian Open si partener auto FIFA – organismul care guverneaza FIFA World Cup™. Sloganul Kia Motors Corporation – "The Power to Surprise" (“Puterea de a surprinde“) reprezintă angajamentul de a depăși așteptările clienților din lumea întreagă prin inovații în materie de design, tehnologie și comunicare.