PREGATESTE-TE
PENTRU
O EXPERIENTA
REVOLUTIONARA
Care este secretul ce se ascunde în spatele Optima Hybrid?
În primul rând un tren de rulare hybrid extrem de eficient combinat cu o baterie litiu – polymer de mare capacitate şi un sistem de recuperare a energiei la frânare. Ce spuneţi şi de sistemul audio premium dezvoltat de Harman? Şi în sfârsit, dar nu exclusiv, garanţia KIA de neegalat în industria auto şi complet transferabilă, ce stă ca mărturie a fiabilităţii şi a calităţii înalte a maşinilor noastre electrice.
Design-ul şi modul de conducere al unui autoturism hybrid a evoluat:
Noul Optima Hybrid este în pas cu viitorul: acreditările ecologice vin împreună cu o eleganţă şi un design premiat. Descoperă echilibrul perfect al designului prin cele mai mici detalii. Un amestec între o expresie a sustenabilităţii şi eleganţei într-un mod prietenos mediului. Având în vedere că la urma urmei, noul Kia Optima Hybrid s-a dovedit a fi un autoturism de succes, nu este de mirare că a câştigat o serie de premii de design ale industriei auto.
7 Ani Garanţie
  • 150,000 km
  • garanţie 100% transferabilă noului proprietar
  • Garanţie antiperforare de până la 12 ani
  • Garanţie de 5 ani pentru vopsea
TE AJUTAM
SA PROTEJEZI
MEDIUL
INCONJURATOR
Sisteme de asistenţă pentru un mod de condus eficient.
Kia Optima Hybrid este însoţit de o serie de sisteme “verzi” de asistenţă pentru o eficienţă sporită. Un elegant ecran LCD de 4.3” ce afişează cu culori vii elemente grafice ce ilustrează modul de functionare al autoturismului: fie funcţionarea în modul electric, fie funcţionarea motorului pe benzină. Este afişată economia de combustibil curentă precum şi media acesteia, totodată fiind afişate şi date despre sistemul de recuperare a energiei şi încărcare a bateriilor. Indicatorul EV Mode indică atunci când autoturismul este propulsat doar de energia stocată în baterii, iar pe ecran apar frunze verzi ce cresc în jurul afişajului ECO pe măsură ce conduci tot mai eficient.
Ecran tactil de 8” pentru navigaţie şi alte instrumente
Dotare opţională, ecranul de înaltă rezoluţie oferă un sistem de navigaţie de ultimă oră, camera pentru parcarea cu spatele, posibilitatea de a controla sistemul audio Infinity Premium Sound System precum şi Bluetooth hands-free, conectare USB, AUX şi priză pentru Ipod.
Active Air Flap
Sistemul Active Air Flap se află în spatele grilei şi permite inchiderea şi deschiderea fantelor acesteia în funcţie de condiţiile de drum pentru a reduce rezistenţa aerodinamică.
Ecran TFT de 4.3”
Instrument poziţionat central pentru creşterea eficienţei: sunt afişate performanţele autoturismului precum şi modul de încărcare a bateriei. Şoferul poate vedea dacă maşina este propulsată fie de motorul electric fie de cel pe benzină, consumul instant şi media acestuia, precum şi date despre sistemul de recuperare a energiei şi încărcare a bateriilor. Există chiar şi un indicator ECO care afişează frunze verzi ce cresc în funcţie de un mod de conducere cât mai eficient.
MODEST
LA
POMPA
GENEROS
IN
PERFORMANTE
Eficienţa întâlneşte dinamismul.
Chiar dacă reduceţi emisiile nocive, nu trebuie să reduceţi şi apetitul pentru performanţa dinamică. Fie că rulaţi în traficul din oraş sau pe autostradă, trenul de rulare al noului Optima Hybrid pune în balanţă eficienţa cu dinamismul şi oferă o tranziţie rapidă şi uşoară de la modul de operare EV (complet electric) la modul hybrid (benzină/electric).
Trenul de rulare
al Optima Hybrid
Motorul Nu 2.0 MPI

Cu o putere de 150 CP @ 6,000 rpm şi cuplu maxim de 18.3 kg·m @ 5,000 rpm acest motor cu injecţie multi punct se potriveşte perfect cu trenul de rulare hybrid dezvoltat de Kia.
Sistemul de regenerare al forţei de frânare

Energia cinetică produsă la decelerare sau când autoturismul este oprit la semafor este transformată în electricitate care este folosită la încărcarea bateriei, rezultând astfel o eficienţă mai mare a vehicului.
Motorul electric

Motorul electric inovativ integrat de 35 kW asigură o operare uşoară şi liniştită ajutând în acelaşi timp şi la îmbunătăţirea considerabilă a consumului de combustibil.
Bateria litiu polimer

În comparaţie cu bateriile hibrid convenţionale, bateria cu litiu polimer a Optimei Hybrid oferă o performanţă îmbunătăţită graţie structurii compacte şi uşoare, densităţii crescute şi capacităţii de generare a căldurii scăzute.
Transmisie automată cu 6 rapoarte
Transmisia automată de ultimă generaţie fără tradiţionalul convertor de cuplu prezintă un program inteligent de schimbare a treptelor de viteză pentru a asigura un consum optim dar şi condiţii de condus excelente.
Modul
de operare
hibrid
Baterie
Benzină
Operare EV
Iniţiere
Baterie
Benzină
Operare EV
Acceleraţie uşoară
Baterie
Benzină
Operare EV / Operare motor termic
Acceleraţie maximă
Baterie
Benzină
Servodirecţie
Croazieră
Baterie
Benzină
Regenerare
Decelerare
ALEGE
MODERN,
SOFISTICAT
SAU
AMANDOUA
Versiunile de echipare pentru interior.
Cele două opţiuni de culori pentru interior, negru sau bej în două tonuri, oferă noului Optima Hybrid un stil desăvârşit. Materialul textil este combinat cu pielea artificială. Pentru a aduce un plus de lux şi confort, este disponibilă opţional şi tapiţeria din piele integrală. Atât scaunele din piele cât şi cele sport sunt disponibile cu opţiunea de încălzire pentru pasagerii din faţă iar scaunul soferului dispune şi de ventilare şi răcire.
Alege interiorul
Alege temperatura
1. Material textil Negru în două tonuri
2. Material textil şi piele Negru uni
3. Piele Negru uni
4. Echipare interior Negru uni
5. Echipare interior Piele albă şi accente albastre
1. Material textil Bej în două tonuri
2. Piele Bej în două tonuri
3. Echipare interior Negru uni
Controlul climei pe două zone
Confortul şi economia de combustibil merg mână în mână: un compresor electric foarte performant operează chiar şi atunci când motorul nu funcţionează în modul convenţional (pe benzină).
CULORILE
TALE,
JANTELE
TALE,
INFORMATIILE
TALE
Alegerea ta, noul tău autoturism Optima.
Pentru a avea cu adevărat sedanul dorit, poţi alege culoarea şi jantele care ţi se potrivesc cel mai bine.
Roteşte
Snow White Pearl
Bright Silver
Aluminium Silver
Smokey Blue
Aurora Black
16 inch
alloy wheel
17 inch
alloy wheel*
*as shown in visualiser
Overall length
4,845 mm
Overall width
1,830 mm
Overall height
1,455 mm
More information »
« Hide information
Hybrid System Performance Combined
2.0 Gasoline Hybrid
Max. power (ps / rpm)
150 / 6,000
Max. torque (kg·m / rpm)
18.3 / 5,000
Overall length
Overall width
Overall height
Headroom (front)
Headroom (rear)
Legroom (front)
4,845 mm
1,830 mm
1,455 mm
1,028 mm
965 mm
1,155 mm
Legroom (rear)
Shoulder room (front)
Shoulder room (rear)
Hip room (front)
Hip room (rear)
Wheelbase
880 mm
1,455 mm
1,415 mm
1,388 mm
1,384 mm
2,795 mm
Wheel tread (front)
Wheel tread (rear)
Overhang (front)
Overhang (rear)
Luggage area volume
Fuel tank
1,601 mm
1,601 mm
965 mm
1,085 mm
381 L
65 L
All information and illustrations are based on data available at the time of publication and are subject to change without notice. Contact your local Kia dealer for current information.